РСБ у Напуљу: Карте по 100 евра, позитивне вибрације звездаша пред утакмицу

Црвена звезда гостује од 21 час на стадиону „Сан Паоло“, домаћем Наполију у оквиру четвртог кола групе Ц  Лиге шампиона. После победе над Ливерпулом, оптимизам међу звездашком пополуацијом јача сваким часом, јер се отварају врата „раја“ и проласка у наредну фазу такмичења.

Од самог јутра град подно Везува се „пробудио“ што се тиче утакмице са нашим шампионом. Улице и тргови око стадиона „Сан Паоло“ су у заставима Наполија, продавци на тезгама су изнели и шалове са именима оба клуба и са датумом утакмице, који се продају на штандовима за 5 евра, док је цена истог шала у официјалном шопу Наполија, 10 евра.

У околини стадиона препродавци нуде карту за вечерашњи меч за централни део стадиона, по цени од округло 100 евра.

Што се самог града тиче, Напуљ је веома прљав град, са доста псећег измета по улицама, са великим ђубретом којег комуналци не скупљају. У Напуљу не владају сва правила вожње, тј боље речено не придржавају се скоро ниједног саобраћајног прописа. Пешаци прелазе као да се ради о Техерану или Каиру а не о земљи Европске уније, возачи пролазе на црвено, возе тракама где треба да иду бициклисти итд.

Метро превоз ради заиста лепо. Повезан је са железницом, карте се мало компликовано купују и поништавају али су возови веома лепи али и спори.

Град је препун људи разних националности. Од арапа, индуса, руса, американаца…свако скоро има своје присуство у овом делу Италије.

Најпознатије врсте пица које се једу у Напуљу су „маргерита“  и „маринара“, а најбоља пицерија је убедљиво пицерија „Сорбиљо“ која се налази у улици Виа Толедо. Пицу одликује јако танко и реш печено тесто са веома добрим пелатом. Где год да седнете да поједете пицу у Напуљу, нећете погрешити. Цене се крећу од 4-10 евра, зависи за коју се одлучите.

Кафу свуда можете да пронађете и попијете, а врста има у великом броју. Италијани имају обичај д кафу пију до 17 часова , и ако наручите кафу после тог времена, људи ће вас гледати као чудаке.

Звездаши су почели спонтано да се окупљају по напуљским улицама. Све протиче у мирној атмосфери и са неком позитивном вибрацијом се дочекује вечерашњи сусрет.

 

На стадиону „Сан Паоло“ се очекује између 3000-4000 навијача црвено белих. Ово је прво гостовање у Лиги шампиона где организовано може да се навија за наш тим, и у главни град Кампање су дошли звездаши из разних делова света. Има Делија из Сан Франциска, Берлина, Ротердама, Швајцрске и са још много разних места широм света.

 

За разлику од Београда, време у Напуљу је фантастично за игру. Око 17 степени је било преко дана у подне и време је било сунчано током целог дана. Увече се очекује 11-12 степени, ветар је средњег интезитета и сви предуслови за један велики спектакл су ту. Надамо се да ће наш тим одиграти једну одличну утакмицу на гостовању фаворизованом Наполију, и тиме обрадовати фантастичне навијаче који су дошли на ово изванредно гостовање.