Шакота и Давидовац пред Крку: Пораз у Новом Месту додатни мотив, али и позив на опрез

Кошаркаши Црвене звезде у оквиру 14. кола АБА лиге дочекују словеначку Крку, екипу која је у првом кругу АБА лиге нанела пораз црвено-белима у Новом Месту. Пред сутрашњи дуел у хали „Александар Николић“, Драган Шакота и Дејан Давидовац су апострофирали да Звезду не очекује лак меч и да црвено-бели не смеју потценити Крку, као и да је пораз у Словенији додатни мотив. Утакмица се игра од 17 часова.

Драган Шакота: „Свима је јасно да је тај пораз у првом делу који се догодио у Новом Месту, осим самог пораза изазвао неке лоше ствари које су се дешавале након тога. Сада је то иза нас, али зато имамо обавезу, додатни мотив и немамо ни један разлог да потценимо екипу Крке. Одиграли су неке јако добре утакмице ове сезоне, видели смо и против екипе ФМП-а да су били на корак од победе као гости, значи озбиљан тим, против кога ћемо морати да одиграмо добру утакмицу у којој наравно желимо победу“.

Дејан Давидовац: „Очекује нас утакмица са Крком, екипом која је дуги низ година у АБА лиги и зна како се играју ове утакмице у регионалном такмичењу. Знају да искористе и било какво опуштање од стране противника, који је “на папиру“ јачи, или су га прогласили фаворитом. Уосталом, довољан мотив нам је подсећање на утакмицу у првом делу сезоне у Новом Месту. Зато ову утакмицу морамо да одиграмо врло чврсто јер нам одбрана доноси доста тога позитивног у нашој игри. Око наше позиције у АБА лиги је све речено и зато је свака утакмица и победа од велике важности“.