Шта је фалило Црвеној звезди на самом почетку сезоне?!

Иако је Црвена звезда била велики фаворит у двомечу са Флоријаном, наш тим није задовољио упркос пролазу у наредну фазу такмичења. Било је доста мана у игри наших играча које ће се морају исправљати у ходу. Играчи, шеф стручног штаба као и руководство клуба ће бити на великом испиту у наредном периоду.

Деконцентрација и недостатак жеље код играча

У реванш мечу на Малти, наши играчи уопште нису имали потребан ниво концентрације и жеље који захтева клуб као што је Црвена звезда. Могуће да је томе допринела репутација тима са Малте као и резултат из првог меча, али ће због таквог лежерног става остати уписано да је Флоријана остала непоражена на свом стадиону од бившег европског и светског шампиона. Нова појачања би могла додатно пробудити екипу тако што ће додатно заоштрити конкуренцију, и тако надамо се пробудити и жељу за доказивањем и у актуелном играчком кадру.

Лоша поставка

Од самог старта меча, било је јасно да је Милојевић промашио са концепцијом. Иако је схватао Флоријану озбиљно, остаје питање какву је идеју имао шеф стручног штаба и шта је очекивао од одабраних 11 играча. Упркос томе што се само 7 дана раније у Београду показало да су Милић и Срнић веома лимитирани, Милојевић је опет одлучио да има укаже поверење од старта и тако ускрати било какву игру преко крила. Поставља се и питање зашто су заједно почели Рачић и Ле Талек у средини терена иако је сасвим јасно да њих двојица нису компатибилни што се доказало и током утакмице. Можемо се сви надати да ће и Владан Милојевић извући поуке из претходне утакмице и да себи неће дозволити да понови исте грешке.

Даљи ток прелазног рока

Црвена звезда је на Малти заиграла фудбал тек када је у игру ушао искусни Ненад Милијаш. Јасно је да је само један креативац у виду Рикардиња у стартној постави мало за захтјеве Црвене звезде, поготово у ситуацији када су на крилима играли Милић и Срнић а у средини Рачић и Ле Талек. До краја прелазног рока, руководство клуба ће морати ангажовати још једног играча који ће растеритити Рикардиња у креацији игре, и који ће себе профилисати у вођу тима. Оставља се могућност да играч таквог профила попуни крилну или централну позицију. Главни утисак са претходне утакмице су сасвим сигурно били Савић и Фримпонг који су својим потезима уливали несигурност у игру комплетне екипе. Руководство је реаговало довођењем Срђана Бабића, али је превелики ризик стављати толики терет на момка који дуго није имао континуитет и сасвим је јасно да је црвено-белима потребан искусан штопер који ће стабилизовати задњу линију својим ауторитетом и искуством.