Стање редовно!

Сви љубитељи домаћег фудбала с нестрпљењем су очекивали наставак овосезонског фудбалског каравана након пуна два месеца зимске паузе, а ако бисмо већ данас хтели да опишемо како је исти изгледао, мислимо да би најбоље било употребити наслов романа Ериха Марије Ремарка или истоимени назив песме Боре Ђорђевића – „на западу ништа ново“.

Овог викенда смо могли до краја да схватимо недавне речи председника једног фудбалског клуба, како „у Србији има намештања“. У први мах можда та изјава некима није била баш најјаснија, али након данашњег меча, одиграног у драгачевској варошици, свима је постало јасно оно што је тада речено (наравно, свима осим надлежних органа). И овом приликом желимо да искрено честитамо поменутом функционеру (превише би било рећи „господину“) на храбрости и искрености коју је јавно показао. Нељудски би ипак било не похвалити и исказати искрено поштовање за једно овакво јавно признање.

Данас нам је своје умеће демонстрирао још један члан Елит групе судија Супер лиге Србије, Александар Васић. Када је приметио дотични да се ствар измакла контроли, да 11 тешко може против 11, сетио се да су „у његовим рукама и нож и погача“. Јер, зашто не покушати са 11 против 10, или евентуално са 11 против девет. Најпре, један обичан скок-дуел, који се у озбиљним фудбалским лигама не сматра ни фаулом, Васић карактерише као фаул и други жути картон за Јанка Тумбасевића, а онда када је видео да је стратегија дала резултат, у размаку од 30 секунди играч домаћих, Петар Јовановић, добија два жута картона, оба због наводних приговора?!

Гостујући играчи, сада бројчано надмоћни, оберучке прихватају „помоћ пријатеља“ и крећу у офанзиву. Али ни тада „најбољи играчи Балкана“, „најскупље звезде домаћег фудбала“ и остали чаробњаци не успевају да нађу пут до мреже домаћих. За сваки случај, тада на сцену ступа штопер домаћих, с потезом достојним најбољих скривених камера. Што би познати стих истоимене песме рекао – „има нека тајна веза“.

Домаћи портали ипак нису могли да не буду сложни у оцени да је гостујући тим био лош, али ипак ту и даље нема ништа сумњиво, ипак су то нормалне „шок победе“„петнаестоминутне луднице“ или „троминутни преокрети“

Верујемо да је и председник Славиша задовољан, мезимче савеза није изгубило још који корак у трци за титулу, још један члан Елит групе је добро обавио свој посао, али, како време буде одмицало, а заостатак буде исти или, далеко било, можда и већи, не сумњамо да ће иста стратегија бити примењена и на неком од мечева нашег клуба.

Зато, овим путем позивамо све навијаче да препознају тренутак и сада, јаче него икад, пруже нашем тиму подршку у наредним мечевима (јер имамо прилику да видимо да нам наредни противници неће бити само 11 играча супротстављеног тима), а РСБ ће (пошто осталим медијима тема није занимљива), као што је и јесенас радио, наставити да чува овакве ствари од заборава.

СВИ НА СТАДИОН!