Штимац: Мислим да смо заслужили пуну Арену

Један од најбољих играча Звезде на последњих пар утакмица, Владимир Штимац, дао је своје виђење пред овај дупли програм Евролиге у Београду. Наши кошаркаши се прво у среду састају са екипом Жалгириса, коју су поразили у Литванији 61:59.

– Ми немамо притисак, са тим играмо кошарку цео живот, тако да ту нема никаквог притиска колико треба да буде сконцентрисаности и да смо у глави сви мирни, да дајемо све од себе  и да радимо оно што нам је тренер зацртао, а не оно што ми мислимо да је добро.

Пред играчима је напорна недеља и две утакмице у само три дана.

– Ја се надам да ће  бити пуна Арена, да ће нас људи подржати и дати нам додатну енергију јер овај темпо није уопште лак, из дана у дан су утакмице и тренинзи. Мислим да смо то заслужили пожртвованошћу на ових неколико прошлих утакмица и да смо показали да нас итекако занима да играмо и да дамо све од себе да победимо, да будемо сви срећни.

Штимац напомиње да не сме да завара тренутна позиција на табели наредних противника.

– Нема то никакве везе, није табела никакво мерило за обе екипе. Имао сам прилику да играм против обе екипе и табела није право мерило њихове снаге. Треба да се сконцетришемо као да играмо против најбоље екипе у Евролиги.

На питање да ли је гледао први меч између Жалгириса и Звезде, Штимац је изјавио:

– Гледао сам тај меч, гледали смо опет и у скаутингу, али то је било пре месец дана. Треба да се сконцентришемо, да дамо све од себе и да играмо по плану како је тренер то тражио, јер је то очигледно уродило плодом.