„Стотка“ Звезде за крај лигашког дела АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде за крај лигашког дела АБА лиге остварили су нову убедљиву победу. Црвено-бели су у 22. колу у хали „Александар Николић“ савладали Мегу резултатом 100:76.

 

Мега је преко Ашћерића и Мишковића стекла почетно вођство од 5:0, а у црвено-белом дресу се први у стрелце уписао Фаје. За госте је нову тројку погодио Атић, а после закуцавања Оџа и поена Берона, резултат средином прве четвртине је био 12:7 за Мега Бемакс. Тројкама Берона и Човића, Звезда је пришла на поен заостатка. Симанић је Звезди донео прво изједначење, а Атић је направио серију 6:0 и поново свом тиму вратио предност коју је имао током већег дела првог периода. Симанић је положио у контри у финишу, а тим из Сремске Митровице је на крају прве четвртине водио 23:20.

Другу деоницу је Марјановић отворио поенима, а затим је на другој страни Стратос Перпероглу погодио тежак шут на истеку напада. Након тројке Риверса, Звезда је први пут повела. Давидовац је постигао тројку и одвео Звезду на +7, а Милојевић је био приморан да затражи тајм аут. Серију црвено-белих прекинуо је Мишковић, а већ у следећем нападу је Риверс погодио за три поена под фаулом. Томићеви изабраници су наставили да увећавају предност, а после продора и полагања Риверса, Звезда је по први пут имала двоцифрену предност – 40:29. Мокока је поправио промашај, а потом је атрактивно закуцао Давидовац. Звездина предност је непрестано расла, а Томићев тим је на полувреме отишао са предношћу 57:33.

Мега је трећу четвртину отворила на исти начин као и прву, а прве поене постигао је Мишковић. После поготка Ашћерића са полудистанце, а затим и тројке Атића, Мега је пришла на 14 поена заостатка, а Томић је затражио тајм аут. Регленд је после два минута игре у другом полувремену пронашао пут до коша, а Берон је постигао прву тројку у наставку за Звезду. Флоутер Берона, кош Риверса и на крају тројка Лазића, одвели су Звезду на комотних +20. У финишу треће четвртине, оба тима су до поена претежно долазила са линије за слободна бацања. Перпероглу је поентирао у последњој секунди, а Звезда је на крају треће четвртине водила 82:58.

Бориша Симанић је тројком отворио последњу четвртину, а у тиму Меге се у стрелце уписао и Станић.  После два минута без поена на обе стране, Церовина је погодио тројку. На једној страни Оџо, а на другој Фундић, стигли су до лаких поена испод коша. Огњен Добрић је погодио нову тројку за Звезду, а Дејан Милојевић је затражио тајм аут. До стотог поена Звезда је дошла после закуцавања Добрића. Звезда је до краја одржавала предност и славила резултатом 100:76.