Стратос Перпероглу: Дербије је лако играти

Херој у победи против Будућности и играч који с правом по пруженом током каријере, али и у ових пар месеци у Звездином дресу, може да носи назив „Mister derby“, истакао је да је дерби мечеве лако играти. Стратос Перпероглу још једном је засијао у утакмици са пуно набоја и водио Звезду до изузетно важне победе.

Да му дерби мечеви највише „леже“, показао је на самом старту сезоне, када је у првом мечу између Звезде и Будућности у „Морачи“ испоручио 20 поена и носио Звезду до победе. Преискусни и хладнокрвни Грк је заблистао је и у „вечитом дербију“. У „врућој“ атмосфери и крцатој хали, Стратос је на крају имао 25 поена, а да се није ни ознојио. Бриљирао је на обе стране терена и у тренуцима када се меч ломио, погурао је свој тим до битног тријумфа.

Све оно што је виђено у претходна два дерби меча, десило се и синоћ. Грк је поново био лидер, а меч је завршио са 23 поена. Звезда је савладала Будућност са 86:72, а Перпероглу и Симанић су погађали у кључним моментима.

„Одлична утакмица пред нашом публиком, драго ми је јер смо показали карактер и борили се и победили важан меч“, рекао је Перпероглу и додао да је пре задовољан победом него својим учинком.

„Само хоћу да помогнем тиму. Осећао сам се добро, добио сам енергију публике и осећам се лепо због тога“, каже Перпероглу и наставља: „Дербије је лако играти. То су забавне утакмице, много мотивације. Свако хоће да победи. Ево и Оџо. Нема потребе ту да се добија неки додатни мотив“, каже Грк.

„У доброј смо позицији и на првом смо месту, али је оно што се рачуна на крају сезоне. Прошле сезоне су такође били у сличној ситуацији, па зато кажем, рачуна се оно на крају“, завршио је Перпероглу.