Терзић: Циркус око Заједнице суперлигаша

Генерални директор Црвене звезде говорио је за „Спортски журнал“ о могућој кандидатури за председника Фудбалског савеза Србије.

Драгиша Бинић Вам је испред ФСС поручио да откријете карте и јавно се кандидујете за председника националног савеза?

– Кандидоваћу се кад ја будем хтео, неће они да ме саветују. Бинић је морао то да каже, тако му је наређено, прима плату… Мене нервирају ови што немају петљу да се јаве и кажу то.

Да ли ћете се појавити на свечаности поводом додели Златних лопту ФСС?

– Не пада нам на памет.

Не могу да се превазиђу лоши односи на релацији Црвена звезда – ФСС?

– Није да не могу… Него, ако председник ФСС за годину и по дана, колико му траје мандат, никада није дошао у клуб на званичан састанак или да незванично попије кажу, онда је јасно да не жели добре односе са Црвеном звездом.

Јесте ли га звали?

– Ваљда је ред да оде у Звезду и Партизан кад је постао председник ФСС. Зар није логично да понуди највећим клубовима место потпредседника, да нас инволвира у процес одлучивања. Како ФСС може да се води без Партизана и Звезде, Кокеза је потпуно приватизовао. Црвена звезда нема никакав контакт са ФСС, одсекао је све механизме. Нема нас ни у Извршном одбору…

У ФСС раде поједини бивши чланови Црвене звезде?

– То што је позапошљавао неке бивше играче и тренере Звезде у ФСС, нема никакве везе са актуелном пословном политиком Црвене звезде. Планирали смо да их све позовемо, питамо да ли су тамо као делегати Црвене звезде или као слободни стрелци. Ако сте представници клуба, онда дођите у базу да чујете шта она мисли о сарадњи са ФСС. А не да се Кокеза крије да је ФСС пун звездаша. Они не представљају Звезду. Свака част на каријерама, љубави прем Звезди, али ту су као пријатељи Славише Кокезе. Што бисмо ишли где смо непожељни, ето сада и бруке око Заједнице суперлигаша.

О чему је реч?

– Црвена звезда и Партизан немају чак ни представника у Заједници суперлигаша. То је циркус. Спојио је суперлигаше и прволигаше, Извршни одбор има само седам чланова. Не можемо да седнемо са осталим клубовима и причамо о проблемима. Заједница суперлигаша је укинута. Кад неко тако води ФСС, зашто бисмо ишли на њихове прославе.

Нема ни председника ФСС на вашим утакмицама?

– Уредно је позиван за Лигу Европе, улазнице су достављене.