Терзић – Неће бити много промена

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић је заједно са председником клуба и члановима Управног одбора пожелео фудбалерима и стручном штабу Црвене звезде много успеха у 2018. години.

Терзић је том приликом говорио и пред новинарима о актуелном тренутку у које се клуб налази.

Звездашку јавност свакако највише занима ситуација око спора са УЕФА.

— У четвртак нам истиче рок за слање дописа УЕФА, да нам доставе одлуку са образложењем. Кад то добијемо имамо рок од три дана када ћемо најавити жалбу, и додатних пет дана да пошаљемо жалбу. То је све што могу да кажем. Реално, шансе су 50-50 да се прихвати наша жалба. Свесни смо да не стојимо баш најбоље, да имамо дебео досије у УЕФА, али исто тако и да имамо доста аргумената у нашу корист. Имамо 13 радних дана између те три правне операције, па ћемо крајем јануара имати коначну одлуку — најавио је Терзић.

Прелазни рок је почео, а до сада није забележен ниједан долазак нити одлазак. Звездин генерални директор каже да може да се догоди да ово буде најмање буран прелазни рок последњих година.

— Нити је ико дошао, нити је ико отишао. Стартујемо припреме са провереним снагама, са играчима који су много учинили јесенас. Улазимо у припреме јачи, јер кад се сетимо како смо кренули против Флоријане и када смо у ходу доводили играче од којих неки нису прошли ни припреме, несумњиво смо јачи. Опоравили су се и Јовичић и Радоњић, и имамо разлога да верујемо да ћемо бити бољи. Тренер Милојевић има две жеље, радимо на томе да те доласке завршимо пре пута на Кипар, а сви остали доласци ће зависити од одлазака. Ово ће можда бити најмање буран прелазни рок. Могуће је да Боаћи оде, јер Звезда живи од трансфера. Тржиште је такво, у случају одлазака имамо спремне замене, али нећемо их доводити док неко не оде — нагласио је Терзић.

Неколицини играча истичу уговори на лето, и генерални директор је говорио и њиховим статусима.

— Разговарамо са Доналдом и Кангом, имају сјајну сезону иза себе, имају понуде из иностранства и тим понудама Звезда не може да парира. Видећемо, спремни смо и на њихове одласке као и нато да доведемо добре замене. Пратимо ситуацију из дана у дан. И Доналд и Канга, и Ле Талек имају понуде. Они имају између 28 и 30 година, и њихова цена је условљена и годинама, а страни клубови нису спремни да много плате за играче којима истиче уговор за шест месеци. Они су већ много дали Црвеној звезди и видећемо, донећемо одлуку у интересу Црвене звезде.

Терзић није желео да открива имена играча који су интересантни клубу.

— Став Звезде је да не говори о именима потенцијалних појачања, да не бисмо себе довели у инфеодласцима. Ако нам нико не иде, не треба ни да доводимо никога. Милојевић не воли да гомила много играча на истим позицијама, због атмосфере у свлачионици — рекао је Терзић.

Поводом Срђана Бабића који је на позајмици у нашем клубу, Терзић је рекао да клуб ради на откупу уговора.

— Бабић је показао завидан квалитет, презадовољни смо његовим играча. Имамо договор са Сосиједадом за јун, али већ рпеговарамо да то решимо и раније. Он је левоног, висок, има добар преглед игре, млад је, и нема много таквих штопера на тржишту. Ми имамо право откупа и Реал Сосиједад се ту не пита много — закључио је Терзић.