Терзић: Понуда за Пешића пет милиона!

Генерални директор Црвене звезде, господин Звездан Терзић, сумирао је прелазни рок за дневни лист Ало.

За Звезду је завршен прелазни рок што се тиче новајлија. Чак и ако би коначно стигла понуда за Ричмонда Боаћија, коју би клуб прихватио, нико више неће појачати црвено-беле.

Ово у разговору за „Ало!“ открива генерални директор српског великана Звездан Терзић, уверен да јесењи првак у сваком случају има тим за освајање титуле. Другим речима, на „Маракани“ се (више) не очекују ни Милан Јевтовић, ни Данијел Алексић. Нико!

Било је понуда за Боаћија, зашто га нисте пустили?

– Нисмо добили онакву какву смо очекивали. Нисмо желели да га продамо за 4,5 милиона евра. Новац нам јесте потребан, али смо резоновали бизнис логиком – боље је премостити предстојећих пет месеци и дочекати следећи прелазни рок, да узмемо титулу, јер нам Боаћи много значи – прича Терзић.

Могли смо да добијемо 20.000.000 евра

Терзић истиче да је Звезда ове зиме од тројице играча могла да приходује чак 20.000.000 евра.

– Штутгарт је за Радоњића нудио шест милиона, Башакшехир за Пешића пет и за Боаћија смо очекивали седам, осам милиона евра. Међутим, нисмо хтели да продајемо Пешића и Радоњића, јер је трансфер Боаћија био приоритет. Обећали смо му да ћемо га продати, можда је и засићен, очекивао је да ће отићи после 42 гола у прошлој години… Нисмо могли да га „убијамо“ трансферима Радоњића или Пешића.

Прелазни рок у Русији и Кини траје до краја фебруара, можда из тих земаља стигне очекивани позив?

– Можда. У случају добре понуде, и ако Боаћи буде задовољан, трансфер је могућ.

Ако Боаћи буде продат, да ли ћете да доводите неког?

– Нема више долазака, ставили смо тачку. Ако Боаћи оде, уз Пешића остаће Павков, ту је и мали Јовељић. Ако Боаћи остане, Павков ће поново на позајмицу у Ниш. О томе ћемо одлучити најкасније до 11. фебруара, кад се код нас завршава прелазни рок.

Досад је отишао само Канга…

– Не волим што смо продали Кангу, али смо морали јер му за четири месеца истиче уговор. Добили смо за њега од Спарте милион евра. С њим смо свакако јачи, међутим, где ми је пословна оправданост потеза да одбијем милион евра и да играч у јуну оде џабе. Да је Канга потписао нови уговор, на још две године, сигурно га не бисмо продали. А како бисмо живели без пара? Налазили бисмо решење, као што смо радили минуле четири године.

Доналд и Ле Талек су остали…

– Дошли смо у ситуацију да од времена кад су сви играчи писали тужбу против Звезде и бежали из ње, пре четири године, сад нико не жели да иде. Имали смо понуду од ПАОК за Ле Талека – клубу 750.000 евра, а њему 800.000 нето. Одбио је, није хтео да иде. Имали смо за Доналда понуду од Динама из Москве – клубу 800.000 евра, а њему 70.000 нето месечна плата. Одбио је, остао је у Звезди. А овде играју за 240.000 евра. То је доказ колико смо као клуб напредовали.

Има ту и математике, на лето су слободни, па ће отићи без обештећења, зар не?

– Вероватно има математике, али може да се размишља и овако: „Зашто би чекао лето кад могу сад да узмем паре“. Поготово кад је играч у зрелим годинама.

Да ли ћете им понудити да остану и после лета?

– Видећемо… Договорили смо се с њима да одиграју сезону до краја, па ћемо да разговарамо. Они су заиста задужили Звезду. Врхунски су професионалци, помогли су младим играчима, уз њих су стасавали Ристић, Грујић… Донели су Звезди много радости. Никад нису направили проблем. А дошли су као слободни играчи.

Дакле, да ли сте задовољни оваквим током прелазног рока?

– Имам два помоћника. Спортски директор је презадовољан што је екипа, ето не рачунајући само Кангу, остала на окупу, а пословни директор заједно са финансијским кука како ћемо да живимо. Ја између морам да балансирам. И да се обезбеде паре и да се освоји титула. Да, титула је приоритет и уверен да ћемо је освојити. Недостајао нам је леви бек, јер је у случају повреде Родића дешњак Гобељић пребациван на леву страну. Зато смо довели Хајдина, изванредног играча, да буде алтернатива Родићу. Недостајао нам је квалитетан играч иза шпица и довели смо Бена. Може да игра на све три позиције иза шпица, и по крилима и у средини. Имамо компактан тим, јаки смо на свакој позицији – сматра Звездан Терзић