Тешко гостовање за пролазак у другу фазу Еврокупа

Кошаркаши Црвене звезде у оквиру 8. кола Еврокупа гостују врло незгодном противнику екипи Андоре. Утакмица ће бити одиграна у уторак од 20 часова, а за све оне који нису отпутовали са тимом у Андору ТВ пренос је на каналу Спорт клуб 1.

 

Црвена звезда се налази у веома деликатном тренутку овогодишњег такмичења у Еврокупу. Иако у регионалном шампионату има потпуну контролу и чврсто држи прву позицију на табели без иједног пораза, у Европи бележи не тако сјајне партије. После последњег пораза и то на домаћем терену од екипе Монака, Црвена звезда је довела себе у ситуацији да се бори за пролазак у други круг. И даље се налази у бољој позицији у односу на конкуренте али за пласман у наредну фазу је потребна бар једна победа, мада теоретски две обезбеђују сигуран пласман.

Управо из тога разлога гостовање у Андори је једно од најтежих што се тиче овог дела сезоне. Екипа Андоре је показала и у Еврокупу али нарочито у АЦБ лиги да може да се носи и са много снажнијим противницима. Тренутно има исти број бодова као и Црвена звезда, те ће победник у овом сусрету највероватније завршити на другој позицији групе А. Кошаркаши Звезде посебно ће морати да обрате пажњу на Јеленека који је најбољи стрелац овог тима, али и на плејмекра Алисија као и некадашње кошаркаше Црвене звезде – Оливера Стевића и Дилан Ениса. Црвена звезда је и у првом мечу остварила веома тесну победу од свега 6 поена разлике, и најбоље осетила колико је екипа Андоре незгодан противник. Приступ наших кошаркаша од смаог старта утакмице, пре свега у одбрани, умногоме ће одредити резултатски ток а на крају и победника.

Клуб је за ову прилику обезбедио чартер лет како би кошаркаши Звезде имали више одмора и времена за припрему за Вечити дерби у оквиру 9. кола АБА лиге, али и дуел са Брешом на домаћем терену који је можда и најбитнији за пролазак у наредну фазу. Навијачи су имали прилику да букирају чартер лет, те се у Андори очекује подршка не малог броја Звездиних навијача.