Тежак пораз индиспониране Звезде

Црвена звезда је доживела тежак пораз од екипе Бамберга на гостовању изгубивши резултатом 62:86, и тако значајно удаљила од прилике за пласман у плејоф.

Црвена звезда је добро отворила меч и била надомак двоцифрене предности после само пар минута. Међутим искусни играчи Бамберга су се брзо консолидовали и повратили у меч. У другој четвртини тим Црвене звезде је био у егалу али пред сам крај пад концентрације и долази до минуса од 8 поена.

На прагу другог полувремена деловало је да је Звезда уз пар одбрана дошла до некаквог помака. Међутим  од 22 минута на терену је постојао само један тим. Рајт је у нападу демонстрирао сав свој раскошни таленат док на другој страни Звезда је једва измишљала поене. Искусни играчи првака Бундес лиге су врло паметно трошили фаулове а у нападу лако решавали фантастичним шутем за три поена.

Ово је била једна од лошијих утакмица Звезде у Евролиги, која је умногоме проузрокована изненадним падом форме уочи националног купа. Ипак треба нагласити да на утакмици поред Антића није наступао ни стандардни члан прве петорке Дангубић, док је пар кошаркаша био под вирусима неколико дана. То свакако не би смео да буде алиби за овако бледо издање.