Томић: Будућност је и даље фаворит

Кошаркаши Црвене звезде су победили прошлогодишњег правака АБА лиге и то трећу пут у овој сезони. Фантастичном игром у задњој четвртини сy дошли до преокрета и победе од 86:62 a своја запажања након утакмице изнео је  тренер Милан Томић.

„Честитам играчима на утакмица,на победи где су изгинули на терену и где су преокренули резултат. Од када је Будућност дошла до плус 8 заиграли смо одличну одбрану и кренули су контранапади. Мислим да је ова утакмица за све навијаче била лепа и час кошарке са обе стране јер вечерас су играле две екипе, Будућност евролигашка екипа са доста НБА играча, а Звезда са много искусних играча, али и младих као што је Бориша Симанић. Он је одиграо феноменално и допринео овој победи. Не волим да издвајам играче, али мислим да Бориша треба да настави овако да ради и да не слуша ништа око себе. То је једини начин да игра још боље“, исткао је Томић и рекао да је Будућност и даље фаворит.

„Будућност је и даље фаворит. Kако није, видите ко игра за Будућност. И даље је фаворит. Не шалим се, Џексом, јер играо у Барселони и раније био најбољи стрелац шпанског првенства, Kол са две НБА титуле, Kларк, Омић… Битадезе је НБА будућност. Ја и даље мислим да су они фаворити“.

Томић је нагласио и који детаље је био кључан у победи црвено-белих.

„Kључ је био што се екипа смирила. Нас чекају у Топ 16 Еврокупа евролигашки тимови. Овакве утакмице очекујем и у Еврокупу. Први пут смо одиграли овакав меч, толико тежак и толико битан и у наставку ће нам помоћи за Топ 16. Мој тим је код вођства Будућности од 8 разлике полудео. Kао да смо хтели да прекинемо утакмицу и да је завршимо у трећој четвртини. Погледајте европску кошарку колико разлике може да се окрене за само неколико минута. Шта ако је четири, осам или 18 разлике? Срећа смирили смо се и победили.“