Томић: Дуг је пут до Евролиге!

Кошаркаши Црвене звезде још једном убедљивом партијом настављају низ непобедивости у АБА лиги, у 12. колу савладана је и Цибона. Тренер црвено-белих је након утакмице изјавио:

„Контроли смо 40 минута тешку утакмицу. Цибона је против Будућности одиграла феноменално и знали смо да ће покушати да одигра још један такав меч и да ће покушати да нас добије. Припрема за ову утакмицу била је одлична и играчи су спровели шта сам тражио од њих, од састанка у хотелу, до терена, где су одиграли што сам тражио. 19 изгубљених лопти је много, али генерално смо одиграли добро и заслужено смо победили“.

Након тога је наставио:

„Да, један део игре Цибоне је са Маркотом на позицији ‘пет’, где ‘шири’ и шутира доста за три поена. Обратили смо пажњу на то и преузимали смо када је он био на позицији центра… Кад направите план одбране, наравно да гледате скаутинг и карактеристике сваког играча, али мислим да смо одиграли добро одбрану и на шуту на продору и са стране помоћи, где смо доста пута помогли при њиховим продорима, као и у ротацијама и са екстра пасом“, додао је Томић.

Присутни новинари су га питали да ли осећа императив да врати Звезду у Евролигу:

„Дуг је пут до тога. Мој задатак је да припремам сваку утакмицу једну по једну“, кратко је поручио Томић пред повратак у Београд.