Томић: Коштале нас две грешке

Тренер црвено-белих Милан Томић истакао је да су две грешке коштале Звезду на два и по минута пре краја утакмице.

„Прави дерби, тврда утакмица. Мислим да се меч преокренуо у два и по минута, када смо водили седам разлике. Рекао сам мојим играчима да морамо да контролишемо утакмицу 40 минута и да не правимо грешке јер знамо где је Партизан најјачи, а то је у контри. Они су на наше две грешке окренули ситуацију када је било седам разлике, на два и по минута до краја. Мислим да се ту преокренула утакмица и да је то на крају био разлог што смо изгубили. Није био разлог што је Загорац дао шут за три поена“, истакао је Томић и додао:

„Мислим да смо контролисали утакмицу у задњих десет минута и да није скок у нападу био проблем. Биле су две, три грешке које сам споменуо. Ту је преокренут резултат. Могли смо боље да заградимо и да одрадимо посао који се тиче одбране и скока у одбрани. Али, један један је, настављамо даље“.

Плејмекер црвено-белих Филип Човић честитао је Партизану на победи.

„Утакмица је била тешка, као што смо знали да ће бити. На нашу жалост, одучила је та једна лопта, тај један шут. Не могу да кажем да смо лоше бранили, али тај један шут је нажалост одллучио меч“, истакао је Човић и додао да не сматра да је екипа била недовољно сконцентрисана у самом финишу меча.

„Не можете да се опустите у утакмици која вам толико значи и имате задњих пет секунди. Можете да погрешите, то се дешава. Били је био на лопти. Сад, да ли је могао да буде мало ближе, можда је могао, али то сустотинке у питању. Мислим да није лоше одиграна одбрана. Човек је узео теак шут, видели сте“, закључио је плејмејкер Црвене звезде.