Томић: Онај који се плаши умире сваки дан, онај који се не плаши умире само једном

Тренер Црвене звезде, Милан Томић, говорио је након фантастичног почетка финалне плеј-оф серије и убедљиве победе његових изабраника над екипом Будућности.

’’Мислим да смо ушли у утакмицу веома нервозно. Рекли смо пре утакмице да само тимски можемо да победимо Будућност и поведемо 1:0. Било је много нервозе, грешака у одбрани, грешака у нападу, комуникације у одбрани… Али, најбитније је да су играчи након прве четвртине схватили да морају да се смире и да не причају са судијама и концентришу се на терен. На крају, убедљива победа је остварена јер смо се смирили и играли кошарку. Направили смо први корак, морамо да се спремимо много боље, да будемо паметнији и са што више енергије’’, застао је Томић, а онда додао:

’’Сигурно је да ће Будућност реаговати након оваквог пораза, али ми треба да будемо још спремнији. Захвалио бих се публици јер без њихове подршке не бисмо ушли у финале, а можда ни добили данас’’, рекао је тренер Црвене звезде.

Уследила су питања новинара. Прво је било – да ли је ова победа тимске игре над појединцима?

’’Тимска је победа ако гледамо три четвртине јер прву нисмо играли на тај начин’’, рекао је Томић.

А да ли убедљива победа значи више од 1:0 у серији?

’’Ми што пре треба да заборавимо ову утакмицу и да се спремимо. Друга утакмица неће бити иста. Ми морамо да се спремимо још боље и имамо још више енергије. Добро је што смо поделили минуте, нико није играо више од 22, 23 минута. Сачували смо енергију’’, рекао је Томић, који је потом одговорио на питање да ли постоји страх у тиму:

’’Ако се плашиш, гледаш кући и пијеш пивце… Да вам кажем – Онај који се плаши умире сваки дан, онај који се не плаши умире само једном’’, снажно је поручио Милан Томић.

Колико тактички може да се промени за кратко време?

’’Тешко. Може нешто мало у одбрани и да се постави један нови напад. Не може много више од тога јер се тако избацује своја екипа из ритма’’, закључио је стратег Црвене звезде.