Томић: Ово је ростер Црвене звезде!

Данас је одржан отворени тренинг кошаркаша Црвене звезде, где су представници медија имали прилику да се упознају са новим тимом Црвене звезде. Тренер Милан Томић је говорио о досадашњем припремном периоду и даљим амбицијама црвено-белих.

’’Заиста сам задовољан како су сви радили, од првог до последњег. И млади и искуснији играчи су радили у пуном интезитету и све пролази у најбољем интензитету. Давидовац и Ненадић имају проблеме са повредом, али то је нормално у овој фази припрема. Због тога Давидовац и није са нама данас. Нормално је у припремном периоду да има одређених проблема са повредама, али настављамо да радимо са жељом да направимо најбоље могуће припреме’’, истакао је Томић који је од стране медија упитан о младим играчима, али и о периоду прилагођавања на нову средину:

’’Свако лето долазим у Београд и не постоји период привикавања, овде сам рођен. Тим је нов, осим Давидовца, Лазића и Добрића, састав је потпуно нов. Треба радити, треба бити стрпљив. Симанић, Раданов и Ненадић су млади и талентовани играчи и добиће шансу’’, рекао је Томић.
На питање о саставу и да ли је комплетиран:

’’Сто одсто сам задовољан прелазним роком. Ово је ростер Црвене звезде’’

’’Перпероглу је играч којег познајем, био сам му тренер, помоћни у Олимпијакосу. То је играч који је освојио све па одлука о његовом довођењу није била тешка. Били Барон је играч кога пратим три године, још када је био у Мурсији и добро га познајем. И Фаје и Регланд… Веома сам задовољан што смо их потписали. Морате да знате да је добра атмосфера на тренингу. Желим да направим да будемо заједно, као породица и да покажемо навијачима да ћемо се борити за сваку лопту. Почињемо од тога, а то неће бити довољно јер је морамо да играмо и добру кошарку. Ипак, биће времена и за тактику’’, истакао је Томић који је говорио и о амбицијама:

’’Црвена звезда је велики клуб и као такав не може да учествује у АБА лиги само да би учествовала и правила младе играче. Треба да направимо хемију екипи и да гледамо из утакмице у утакмицу. Цедевита и Будућност су направили добре тимове, али ми смо ту. Идемо корак по корак. Кажете да смо у ’’топ 5 фаворита’’ за Еврокуп? То могу да прихватим, прво ми сте учинили да сте рекли да смо први фаворит са чим се не бих сложио, али као што смо већ рекли идемо корак по корак’’, закључио је Томић.

Црвено-бели од среде почињу и са припремним мечевима, а први ривал је Хакро Мерлинс.