Томић: Први смо, тако треба да остане

Црвена звезда је рутинском игром победила и у 11. колу АБА лиге екипу Меге резултатом 78:68. До значајне победе Црвена звезда је дошла доминацијом у скоку (43:259 као и фантастичном другом четвртином када су практично и решили победника а партијом својих играча био је задовољан и тренер Милан Томић.

„Честитао бих својим играчима на доброј утакмици јер мислим да смо стварно контролисали утакмицу током свих 40 минута. У последњој четвртини Мега је дошла на шест разлике, али смо одмах одреаговали. Знали смо да Мега иде на скок у нападу, а на овој утакмици су успели да узму само осам офанзивних скокова. Једини проблем који смо имали је брањење игре у транзицији током читаве средине, али како сам и говорио играчима, утакмица не може да се заврши 0:0. Негде ћеш добити лаке поене, али генерално сам задовољан игром“, истакао је Томић.

Томић је нагласио да је посебно задовољан што је његов тим завршио прву половину регуларног дела сезоне у регионалном такмичењу без пораза.

„Честитао бих мојим играчима и веома сам задовољан што смо после првог дела сезоне у АБА лиги на првој позицији и тако треба и да остане“, нагласио је Томић

Екипа Црвене звезде окреће се наредним сусретима и већ у среду од 18 часова гостује Галатасарају у оквиру 10.кола Еврокупа.