Томић: Са новим појачањима Будућност показује амбиције!

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић препушта Будућности улогу фаворита у дербију АБА лиге. Дуел у хали „Александар Николић“ игра се у недељу од 19.00 часова.

„Очекује нас још један дерби ове сезоне у АБА лиги, против екипе која је евролигасака по квалитету, што се тиче странаца и домацих играча. Довођењем тројице нових, од који је Битадзе проспект за НБА, Кол бивши НБА играч и Бела показали су да су њихове амбиције изузетно високе. Не треба заборавити да су побеђивали Басконију, ЦСКА и Барселону, и зато су узимајући све у обзир фаворити у овој утакмици“, рекао је Томић.

„Мохамед Фаје није потпуно спреман, док је Алекса Раданов искрено зглоб на тренингу. Даћемо све од себе, али морамо да одиграмо паметно свих 40 минута и уз помоћ навијача добијемо ову утакмицу“, рекао је тренер црвено-белих.

Амерички кошаркаш Били Берон додаје да веома респектује екипу из Подгорице.

„Будућност је добар тим, састављен од пуно искусних странаца, од којих су поједини имали запажене улоге и у НБА лиги. Нема сумње да нас очекује тежак посао, посебно јер сада већ имају и одређено искуство играња у Евролиги, али се и боре за што бољу позицију на табели, посебно након два пораза у Загребу и Новом Месту. Морамо добро да се припремимо и одиграмо чврсту утакмицу како бисмо годину завршили победом. Биће нам трећи међусобни меч ове сезоне, али су знатно изменили састав, довели још квалитетних и искусних играча, тако да ће бити потпуно другачије“, рекао је Берон.

Утакмица 13. кола АБА лиге Црвена звезда – Будућност игра се у недељу од 19 сати у хали „Александар Николић“.