Томић: Слободна бацања одлучила победника

На конференцији за штампу после пораза у другој утакмици полуфиналне серије са Партизаном, Милан Томић је истакао да су Звезду слободна бацања и два офанзивна скока Партизана у нападу у самом финишу коштала победе, као и да није задовољан игром у нападу.

„Још једна тешка утакмица, као што је била и прва. Партизан је победио јер је био бољи у неким детаљима, а то су два скока у нападу и што су боље шутирали слободна бацања од нас. Ово је друга утакмица у којој смо промашили много слободних бацања. Овог пута десет, а на прошлом мечу дванаест, ако се не варам. На оваквим утакмицама не смеју да се маше слободна бацања. Одбрамбено смо добро одиграли, док нападачки уопште нисам задовољан. Нисмо читали одбрану Партизана и нисмо спровели у дело оно што смо се договорили у свлачионици“, истакао је Томић и додао:

„Нисмо добро отворили утакмицу. У првом полувремену смо само ишли за три поена. Имали смо добијену утакмицу у последња три минута, али ето, десила су се та два скока и неколико детаља у нападу, зато смо изгубили. Али, идемо даље, играмо пред нашим навијачима. Идемо да се спремимо и да добијемо“, рекао је Томић, а затим одговорио на питање колико је излазак Перпероглуа утицао на ток меча:

„Сигурно да јесте, јер је у том тренутку био у добром ритму и играо је добро. Био је један од наших најбољих играча у том тренутку, а морао је да изађе. Да је он био на терену, била би боља ситуација за нас“, закључио је Томић.