Томић: У Подгорици као да је 0:0

Црвено-бели путују у Подгорицу, где би током 3 дана могли да одиграју 2 утакмице. Црвена звезда би у случају победе у првој утакмици у „Морачи“, где ће бити „топло“ дочекана, завршила серију и постала нови-стари шампион АБА лиге и изборила наступ у Евролиги следеће сезоне. Трећа утакмица финалне серије игра се у среду од 19 часова а очекивања пред овај меч изнели су тренер Милан Томић и Огњен Добрић.

„Очекујем потпуно другачију утакмицу, разлике којима смо добијали претходне утакмице уопште нису фактор нити играју улогу пред овај трећи меч. Екипа Будућности ће сигурно реаговати након два пораза, и играће пред својим навијачима у својој дворани. Зато ћемо морати да одиграмо још јаче, паметније и да држимо концентрацију током целог тока утакмице. Понављам оно што сам рекао и недељу, као да је 0-0 у финалној серији и тако гледамо и трећи меч“, рекао је тренер црвено-белих.

О наредној утакмици говорио је и првотимац црвено-белих Огњен Добрић:

„Нема сумње да нас чека тешка утакмица, екипа Будућности има велики квалитет и у том смислу нема промена у нашем приступу утакмици, јер и ову наредну гледамо као да је почетак серије. Добро смо тренирали у ова два дана, освежили се за наредни изазов. Тим Будућности ће свакако другачије изгледати у својој хали, пред својим навијачима, знају те кошеве, ту играју. Зато ће наш приступ бити исти као и пред прва два меча – чврсто, концентрисано, држећи се плана који нам изнесе тренер, али смо те утакмице већ заборавили и спремамо се за трећи меч“, истакао је Добрић.