Томић: Улм заслужено тријумфовао

Кошаркаши Црвене звезде су поражени у 6. колу Еврокупа. Од црвено-белих бољи је био немачки Улм. Домаћин је славио резултатом 95:80.

Милан Томић није био задовољан приказаном игром његовог тима. Тактичке замисли нису испоштоване, одбрана није била на задовољавајућем нивоу и по речима Звездиног стратега, домаћин је заслужено победио.

„Од старта је било лоше. Нисмо били спремни. Договарали смо неке тактичке ствари за појединце Улма, али моји играчи нису могли тактички да испрате оно што сам тражио. Рецимо, за Патрика Милера, знали смо шта он може да уради. Знали смо да ће Улм често играти један на један, нагласили смо да је неопходна добра одбрана у тим ситуацијама. Ми је нисмо играли“, рекао је Томић.

Велики проблем за црвено-беле биле су и изгубљене лопте. Било их је чак 17, а за овај ниво такмичења то је превише.

„Много је то. Превише контри смо дозволили Улму. Са 25 поена из контранапада не можеш да победиш. Честитам противнику на заслуженој победи“, закључио је тренер Звезде.

Бранко Лазић је истакао и велики број других и трећих напада након офанзивних скокова Улмових играча. Као и тренер Томић, сматра да је домаћа екипа заслужено славила.

„Постигли су много поена. Дозвољавали смо им да доминирају у офанзивном скоку, допустили смо им много других и трећих напада. Заслужено су нам победили“, додао је искусни кошаркаш.