Томић: Утакмица се не добија за 10 минута

Након прве званичне утакмице и поред убедљиве победе, први тренер Црвене звезде Милан Томић није био превише задовољан виђеним. Нарочито је био критичан према игри у првој четвртини:

„Недопустиво је да за једну четвртину примимо 28 поена. Уз сав респект према екипи Олимпије то је недопустиво ма о ком тиму да се ради.

Tомић је онда наставио да прича о одбрани у првом полувремену.
„Ја вам кажем оно што сам њима рекао у свлачионици – морате да играте агресивно, да правите фаулове. Морате да будете јаки и одговорни, да приђете играчу и да правите фаулове кад треба, не када сте на два метра од играча. Тада то нема исту тежину“.

Након тога је наставио са критикама:

„Нисам задовољан са овом утакмицом. Резултат изгледа другачије, али Звезда мора да подигне ниво своје игре од првог, до полседњег минута. У Европи неће проћи ово, а ни АБА лига није као прошле године. Немам никаквих замерки ни за Симанића. Он је одиграо добру утакмицу, ја вам гарантујем да ће бити добар играч и да ће бити један од бољих четворки у Звезди. Ни Раданов није искусан играч. Доста је играча којима треба моја и помоћ целог тима. Ми ћемо се потрудити да будемо бољи. Нападачки смо одиграли много бољи у транзицији, читали смо боље одбрану и радили доста добрих ствари. Ниједна утакмица се не добија у првих десет минута, то сам рекао и момцима. Гледајте Будућност јуче. Ако водите 15 разлике рано, то је у највећим случајевима тесна завршница“.

У очи запада Звездин коначни биланс шутева из игре (18/30 за два, 12/30 за три). Једнак број покушаја за два и три поена…

„Одбрана Олимпије давала је доста простора за отворене шутеве. Помагали су доста на пику. Ако је отворен шут, тај шут мора да се узме. Кошарка је игра – шта ти да противник, то се узме. Није наша игра да се наша игра заснива на 30 шутева за три поена. Мора увек да буде баланс у игри, не више тројки, него двојки. Олимпија је ризиковала наш шут, ми смо имали солидан проценат“, рекао је Томић.