Томић: Верујем у свих 15 играча!

Звезда је у првом колу ТОП 16 фазе Еврокупа одиграла веома квалитетно и зрело током читавих 40 минута и заслужено тријумфовала. Тренер црвено-белих Милан Томић рекао је да је очекивао овакву утакмицу и похвалио издање своје екипе.

„Очекивао сам овакву утакмицу. Пре жреба сам желео да прву утакмицу играмо у гостима, јер је у Топ 16 другачије него у првом делу Еврокупа. Кад играте прву утакмицу код куће, притисак је на вама. Кад играте у гостима, ако победите – супер, ако не – ништа. Тако је и Лимож дошао и играо, добро су шутирали за три. Са друге стране, мој тим је играо сјајно. Питаћете ме зашто. Прво, због дербија против Будућности, где смо се много истрошили, па Нова година, где нису добро спавали, сигурно нису легли у поноћ, јер су људи и морали су нешто да славе и буду са породицама“, рекао је Томић после утакмице.

„Највећи проблем у овој утакмици је енергија. Играчи са клупе су много помогли. Зато сам и рекао и пре сезоне да је Звезда тим, не индивидуалци. Ми само као тим можемо да урадимо нешто у Европи“, рекао је Томић.

Трнер црвено-белих ни овог пута није желео да истиче појединце.

„Није само Марко, имам поверење у свих 15 играча. Ја сам их изабрао летос и кад имаш 15 играча у екипи, свако треба да помогне. Марко је одиграо добро, Бориша добро игра последњих недеља…Филип после повреде, па је био болестан… То су све моји играчи и ја их подржавам, али они морају да буду спремни сваког дана и да буду спремни да тренирају 100 одсто“, закључио је Томић.