Томић – Задовољан сам игром!

Црвена звезда је у првом колу Еврокупа савладала Улм резултатом 88:73.  Милан Томић је био задовољан издањем својих изабраника у првом колу.

Шеф стручног штаба је био свестан да екипу Црвене звезде очекује тежак меч противквалитетног ривала у прво колу.

„Тешка утакмица, као што смо и очекивали. Знали смо да имају добар проток лопте и да играју брзо. Отежали су нам посао, али задовољан сам игром јер смо градили резултат од 1. до 40. минута, што желим да радимо јер се мечеви не побеђују на старту“, рекао је Томић и додао:

„Не може једна утакмица да се одигра у истом ритму 40 минута, поготово у октобру, а и противник је био добар. Резултат се гледа на крају. Заборавио сам да споменем Боришу Симанића, који је по мом мишљењу био кључни играч, унео је енергију и у нападу и у одбрани. У преломним моменима је ушао и одиграо феноменално“.

Милан Томић је ткође честитао Мајклу Оџу на доброј партији.

„Одиграо је добро, као и све утакмице до сада. Као тренер могу само да честитам, али за мене су кључни играчи вечерас били Човић и Симанић које сам споменуо. Допринели су и Регленд, Берон и Оџо као најефикаснији наравно, али мислим да су горенаведена двојица преломили“.

Црвена звезда није ни близу максимума, а тога је свестан и тренер црвено-бели.

Ова екипа није дошла на 100%. Против Цибоне нисам био незадовољан игром, већ односом према дресу. Сада је била тотално друга слика. Има много младих играча, треба веровати у све њих. Цирбес јесте у лошијем тренутку сада, али наш посао је да га вратимо, позитивни смо и бићемо позитивни“, закључио је Томић.

Бранко Лазић, капитен Црвене звезде, упркос победи је истакао да је иза црвено-белих тежак меч.

„Није било тако лагано, ако погледамо целу утакмицу. Преломили смо у четвртој четвртини. Најбитније је да смо забележили победу. Било је лоших момената, али добро, почетак је сезоне. Имамо времена да исправимо све“, рекао је Лазић.

Црвено-бели сем бескомпромисне борбе својим навијачима у Евркупу ништа не могу обећати.

„Као што смо већ говорили о томе, идемо од утакмице до утакмице. Градићемо резултат и игру током сезоне а ако дођу прилике за трофеје, искористићемо их. Ништа не обећавамо, осим да ћемо дати све од себе“, додао је капитен црвено-белих.

Већ у следећем колу, Милана Томића и екипу очекује један од кључних дула у АБА лиги. Звезда ће гостовати екипи Будућности у Подгорици.

„Имамо неколико дана да се спремимо за њих, прва утакмица је на њиховом терену, видећемо шта ће бити“, закључио је Лазић.