Топић: Историјска победа!

Црвену звезду је до победе над Олимпијакосом водио помоћни тренер Миленко Топић који је преузео палицу после искључења Душана Алимпијевића у трећој четвртини, а некадашњи репрезентативац истакао је да је и у тим тренуцима био убеђен у победу, као и да је Дилан Енис одиграо најбољи меч од доласка у клуб.

„Невероватна утакмица, невероватна победа за нас… Као што знате, играли смо без Антића и Фелдина. Велики мотив је била чињеница да смо желели ту прву победу против Олимпијакоса. И онису имали неке проблеме са повредама, али то је њихов проблем. Били смо решени да славимо и искористимо енергију са трибина“, рекао је Топић на конференцији за новинаре после утакмице.

Звездин стратег је оценио да је Дилан Енис први пут од доласка дао овакав допринос једној победи.
“Енис је вечерас био одличан, први пут је допринео на такав начин и у одбрани и у нападу. Већ је неко време са нама. Сваким даном се види његово уигравање. Данас је био јако значајан јер је Рочести био оптерећен личним грешкама. Цела одбрана противника била заснована на одбрани од Рочестија. У наставку је мало стао, али се појавио Енис”.

Топић је навео да је био сигуран у победу, чак и када је искључен тренер Душан Алимпијевић.
“Рекао сам им полако, смирите се, ми ово имамо. Нећемо изгубити. И они су били свесни тога. Нажалост, Дуле није био са нама, мислим да је престрогор био искључен. Али то су судије у Евролиги које не праштају. Било би лакше да је остао”.

Топићу ово био први пут да самостално води екипу.
„То је посао другог тренера, он мора бити спреман. То је кошарка и овакве ствари се дешавају. Сви заједно смо допринели, чак и он из тунела, да се утакмица приведе крају на прави начин“.

Против Олимпијакоса је у црвено-белом дресу дебитовао и нови центар Ален Омић.
“Иако је са нама јако кратко, показао се као добро појачање и дечко са Балкана који се уклопи. Милутинов је промашио зицер преко њега. Показао је да ће бити прави заштитник коша“.

Новинаре је занимало и каква је ситуација са повредом Дејана Давидовца.
„Мислим да је само ударац. Мало леда, мало паузе, али мислим да ће бити спреман“.

Црвено-беле већ у понедељак очекује дерби са Партизаном у Јадранској лиги.
„Значајна и важна утакмица за нас… Прво по важности, да наставимо континуитет и да се боримо за прво место. Видећемо за Фелдина и Антића, значили би нам“, закључио је Топић.