Топић: Надскочили смо их!

Тренер Црвене звезде одао је ривалу признање на јаком отпору, уз напомену да и његов тим има четворицу „ровитих“ играча. Честитке Јанковићу и „феноменалном“ Рочестију на одлучујућим ролама.

„Честитам мојим играчима на пласману у финале, али и Партизану који је пружио јак отпор. Иако су у ситуацији у каквој јесу, играли су јако, мушки, натерали су нас да дамо максимум. За нијансу смо били слабији у односу на први меч, на то је утицао и притисак Партизана. Ушли смо у проблеме са фауловима, пре свега Лазић, морали смо да компензујемо. Партизан, са оваквим тимом, није издржао на крају, пресудила је наша дужа клупа“ – рекао је Миленко Топић.

Он је признао да је Звезда одиграла слабије него у понедељак, оценивши да су проблеми са личним грешкама утицали на пад агресивности у одбрани.

„Лазић је брзо направио два фаула и морали смо да заиграмо на други начин. Партизан није издржао са проблемима у ‘ростеру’, наша дужа клупа је дошла до изражаја, мада имамо и ми проблема са повређеним играчима. Чак четворица су играли повређени, а тројица вуку повреде јако дуго, прете да прерасту у хроничне“.

Противник Звезде у финалу биће победник другог полуфиналног меча ФМП – Борац. Друга утакмица се игра у Чачку (четвртак, 18 сати), а тим из Железника води са 1:0 у тријумфима.

– Немам неких жеља што се тиче наредног противника. Не знам ни шта се гледа по питању предности домаћег терена. Ако ФМП победи, ваљда ће они имати предност, због првог места у групи КЛС-а. Ако победи Борац, знам да ћемо ми имати домаћи терен засигурно. Ко год да буде, битно је да ми будемо на нивоу. ФМП и Борац су незгодне екипе – закључио је Топић.