Топић: Партизан ће реаговати…

Црвена звезда мтс повела је против Партизана и примакла се на победу пласману у финале плеј-офа.

Миленко Топић први пут је водио дерби у улози тренера и упамтиће га по тријмфу за вођство у полуфиналној серији, 1:0.

„Била је ово важна победа за нас, када се игра серија на две победе и када имамо предност домаћег терена. Радује ме начин на који смо победили – тимски, подредивши се колективу. Томе смо тежили после АБА лиге и тог несрећног финала. Хтели смо да дођемо до овог нивоа. Хтели смо да покажемо игре које смо показивали у Евролиги“, рекао је Топић после меча.

Коначан резултат био је „плус 25“ за домаћина.

„Можда је разлика превелика, али мислим да су то ови момци заслужили својим односом према игри“, додао је Топић.

„Имали смо седам или осам изгубљених лопти у том делу, а на крају укупно десет, што је одлично. Заиста, тек је 1:0 и сигурно је да ће друга утакмица бити тежа. Добићемо реакцију Партизана, који ће играти пред својим навијачима и ако желимо да победимо мораћемо да будемо на овом нивоу. Ако не и да одиграмо још јаче“.

Топић се у осврту на меч још једном дотакао околности кроз које је прошао његов тим претходних недеља.

„Причали смо да смо психички пали након АБА лиге. Очекивали смо да освојимо трофеј и играмо поново Евролигу, то се није догодило и настао је кошмар. Кренула је домаћа лига, играли смо против неатрактивних противника и појавио се приступ да ћемо са ’50 одсто’ или још и мање лако изаћи на крај. Драго ми је да смо кроз тренинге и причу успели да то поправимо. Мислим да су играчи показали да су свесни значаја домаће лиге и мечева са Партизаном“.

За крај, Топић је истакао и да ће његов тим морати да буде максимално прибран у среду од 20.45 часова.

„Да ли је 20 или 5 поена… 1:0 је у серији. Ако желимо да завршимо у две утакмице, а желимо, морамо да играмо на овај начин и јаче. Биће спремни, биће мотивисани… Тражиће своју могућност да они се пласирају у финале. Ако уђемо овако тимски, уз ову енергију и приступ, мислим да ћемо имати велике шансе за победу“.