Тренутни пресек стања у нападачком делу тима након одласка Аџића

Млади крилни играч отишао је у Андерлехт, а како се то конкретно одражава на кадровску ситуацију, анализирамо у нашој новој рубрици…

Екипа Звезде полако улази у најзанимљивији део године, а то је летњи прелазни рок. Као по навици, у нашем тиму биће низ долазака и одлазака, а конкретно данашњи опроштај Аџића од нашег дреса, кадровску ситуацију у нападачком делу тима, на данашњи дан, чини оваквом:

Крилни нападачи / офанзивни везисти:

–   НЕМАЊА РАДОЊИЋ
–   ЕЛ ФАРДУ БЕН
–   СЛАВОЉУБ СРНИЋ
–   НЕМАЊА МИЛИЋ
–   (АЛЕКСАНДАР ПЕШИЋ)

У загради је наведен Александар Пешић, најбољи фудбалер Суперлиге за ову сезону, чије примарне дужности укључују пре свега игру у срцу напада, али је у појединим навратима, у првом делу прошле сезоне играо по крилу (пример: први вечити дерби у сезони). Пешић највероватније неће више имати потребу да се сели на крило, али уколико затреба, може да покрије ту позицију.

Шпиц напада:

–   АЛЕКСАНДАР ПЕШИЋ
–   ДЕЈАН ЈОВЕЉИЋ
–   (ЕЛ ФАРДУ БЕН)
–   МИЛАН ПАВКОВ

Танким словима обележен је наш нападач на позајмици у нишком Радничком, Милан Павков, који је и ове сезоне показао квалитет у домаћој лиги, и могао би овог лета да конкурише за неко од места у ротацији у нападу. У загради је назначен Бен, који има искуство играња као класични нападач, иако ће код Милојевића вероватно наставити да игра иза шпица, на разним позицијама, од „лажног шпица“, све до крила. Дејан Јовељић је нови Звездин вундеркинд који би требало да буде следећи од изданака Омладинске школе који ће добити праву прилику да се докаже у дресу који носи од својих малих ногу. Евентуално бисмо на овај списак, такође као помоћну опцију у хитним ситуацијама, могли да додамо и Милића који би највероватније своју мисију у Звезди требало да настави као крилни играч.