Тренутни пресек стања у нападачком делу тима након потписа Мелега

Дејан Мелег ново је појачање Црвене звезде. Уговор ће бити потписан на три године, а ово је уједно још једна прилика да наставимо са нашом новом рубриком, у којој правимо тренутни пресек стања у нападачком делу тима, са освртом на утицај који има довођење Мелега.

Црвена звезда наставља са креирањем снажног и компактног тима који ће пробати да избори нову европску јесен на стадиону Рајко Митић, а једна од најважнијих коцкица у тој слагалици биће Дејан Мелег, некадашњи ђак Ајакса. Бивши млади репрезентативац наше земље означен је као играч ТОП приоритета у овом прелазном року, а након његовог потписа, стање у нападачком тиму, до неких следећих кадровских промена, изгледаће овако:

Крилни нападачи / офанзивни везисти:

– НЕМАЊА РАДОЊИЋ
– ДЕЈАН МЕЛЕГ
– ЕЛ ФАРДУ БЕН
– СЛАВОЉУБ СРНИЋ
– НЕМАЊА МИЛИЋ
– (АЛЕКСАНДАР ПЕШИЋ)

У загради је наведен и Александар Пешић, најбољи фудбалер Суперлиге за ову сезону, чије примарне дужности укључују пре свега игру у срцу напада, али је у појединим навратима, у првом делу прошле сезоне играо по крилу (пример: први вечити дерби у сезони). Пешић највероватније неће више имати потребу да се сели на крило, али уколико затреба, може да покрије ту позицију.

Шпиц напада:

  • НИКОЛА СТОЈИЉКОВИЋ
  • АЛЕКСАНДАР ПЕШИЋ
  • ДЕЈАН ЈОВЕЉИЋ
  • (ЕЛ ФАРДУ БЕН)
  • (НЕМАЊА МИЛИЋ)
  • MИЛАН ПАВКОВ

Танким словима обележен је наш нападач на позајмици у нишком Радничком, Милан Павков, који је и ове сезоне показао квалитет у домаћој лиги, а тренутно је неизвесна његова судбина у црвено-белом дресу. У загради је назначен Бен, који има искуство играња као класични нападач, иако ће код Милојевића вероватно наставити да игра иза шпица, на разним позицијама, од „лажног шпица“, све до крила. Дејан Јовељић је нови Звездин вундеркинд који би требало да буде следећи од изданака Омладинске школе који ће добити праву прилику да се докаже у дресу који носи од својих малих ногу.