Убедљива победа Звезде на отварању Купа Радивоја Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде остварили су убедљиву победу у 1/4 финалу Купа Радивоја Кораћа над екипом Радничког са Црвеног Крста. Коначан резултат износио је 107:67 у корист црвено-белих, а најефикаснији појединац на мечу био је Кевин Пантер са 23 поена.

За Звезду су меч стартовали Браун – Берон – Лазић – Куриџа – Оџо. Утакмицу је тројком за Раднички отворио Лучић, а истом мером је узвратио Лорензо Браун који се након једног меча паузе вратио у тим. Раднички је свих својих првих 6 напада реализовао у којима је постигао чак 4 тројке и на старту меча повео резултатом 16:6 па је Шакота већ након 4 минута морао да затражи тајмаут. Након изгубљене лопте Лоренза Брауна Раднички је поентирао из контре и отишао на чак +12, а серију екипе са Црвеног Крста је прекинуо Берон поенима са линије за слободна бацања. Ипак, након пете тројке Радничког из исто толико покушаја предност за Раднички је поново износила 12 поена разлике. Кевин Пантер је поново био најрасположенији у саставу Звезде, постигао је 12 за кратак период игре чиме је Звезда успела да смањи резултатски минус до краја прве четвртине. Ипак, Раднички је у другу деоницу ушао са предношћу од 28:25.

Другу четвртину Звезда је отворила брзом серијом од 4:0 чиме је повратила вођство па је тренер Радничког већ након свега тридесетак секунди игре затражио свој први тајмаут. Ишао је шут екипу Радничког, али је прорадио и Звездин па су након две везане тројке Пантера и Давидовца повели црвено-бели резултатом 38:31, а након полагања Штимца и 40:31. Прву двоцифрену предност Звезда је остварила након своје шесте тројке (45:35), али је Раднички узвратио већ у следећем нападу седмом тројком на мечу. Добру ролу у другој четвртини имао је Бориша Симанић, а након његове прве тројке Звезда је отишла на максималних +12 (50:38). Црвено-бели су до краја полувремена повећали своју предност и окончали врло ефикасно прво полувреме резултатом 60:42.

Трећу четвртину Звезда је отворила поенима Штимца, а Раднички је узвратио трећом тројком свог најбољег шутера – Ваљаревића. Друго полувреме је кренуло у доста лежернијем ритму па је Звезда врло брзо дошла и до +27 (75:48) након чега је тренер Радничког затражио тајмаут. Велика предност је мало опустила изабранике Драгана Шакоте па је Раднички направио серију којом је пришао на 20 поена заостатка (75:55) на 3 минута до краја треће четвртине. Након тајмаута Звезда узвраћа серијом 9:0 и одлази на максималних +29 пред последњих 10 минута утакмице (84:55).

У последњој четвртини није било превише узбуђења. Звезда ју је отворила тројком Огњена Добрића и отишла на преко 30 поена разлике, а максимална предност износила је 42 поена. Утакмица је окончана резултатом 107:67.

Најефикаснији у редовима Звезде био је Кевин Пантер са 23 поена, а њега је пратио Владимир Штимац са 16 и Дејан Давидовац са 13 поена.