Учинак бивших играча пред утакмице репрезентације Србије

За викенд нема лигашког фудбала али ту је репрезентативна пауза и ту су неколицина садашњих играча нашег клуба који се налазе на списку репрезентације Србије (Родић,Јовичић,Јовељић ,Терзић и Гордић) а и играчи који су некада носили црвено-бели дрес.Ред је да се осврнемо на њихов учинак у досадашњем делу сезоне.

Па да почнемо вероватно од једног од тренутно најтраженијег играча у Европи. Својим партијама је привукао многе велике клубове,а како и не би?

Лука Јовић – Постигао је 12 голова у досадашњем делу сезоне од тога девет у лиги,при чему је најбољи стрелац Бундеслиге и има три гола у лиги Европе. Одиграо је укупно 15 утакмица (838 минута,гол на сваких 70 минута!).

Марко Дмитровић, тренутно први голман репрезентације, одиграо је 10 утакмица(900  минута) у дресу Еибара и примио је тринаест голова. Према задњим информацијама,Марко је неизвестан за утакмице против Црне Горе и Литваније ,због повреде.

Некадашњи,бивши капитен Предраг Рајковић од почетка сезоне је одиграо 18 утакмица (1620 минута) за Макаби ,примио је исти број голова као и Дмитровић. Требало би очекивати да се Рајковић нађе међу стативама за викенд.

 

Урош Спајић је редован у дресу Краснодара, пропустио је само једну утакмицу због жутих картона. Одиграо је 18 утакмица (1610 минута).

За нашу златну коку летњег прелазног рока,Немања Радоњић не може баш да се похвали добрим и редовним играма у Марсеју. Почео је свега три утакмице у стартној постави,а остале четири је улазио са клупе,још није постигао гол у дресу Марсеја.

Јагош Вуковић(бивши омладинац,није одиграо ни једну утакмицу за први тим), одиграо је 15 утакмица у дресу Олимпијакоса,редован је у грчкој лиги,док у лиги Европе два пута није био у протоколу за меч.

Што се тиче репрезетнације до 21 године,Урош Рачић је све утакмице до сада одиграо у „Б“ тиму Валенсије. Постигао је један погодак из десет утакмица.

Лука Илић на позајмици у Бреди из Ситија има половичан учинак. Од 12 утакмица,6 утакмица се налазио у стартних једанаест а 6 мечева је почео са клупе. Поред тога,Лука има два гола и две асистенције у досадашњем делу сезоне. Лука је повређен па ће пропустити овај циклус утакмица.

Лука Аџић није одиграо ни један меч ове сезоне за Андерлехт.