Учинак Звездиних репрезентативаца

Иако већина наших фудбалера одмара од званичних утакмица, поједини ипак наступају за своје репрезентације. У наставку текста РСБ ће вам приложити њихове учинке.

У новоформираном такмичењу Лигa нација, репрезентација Србије је гостовала Литванији, а од Звездиних играча на списку су се нашли Ненад Крстичић и Милан Родић. У победи од 1:0, Крстичић је цео меч преседео на клупи, док је Родић био стартер и за 77 минута колико је провео на терену пре него што је изашао због повреде, забележио је жути картон и један шут у првом полувремену када је погодио стативу.

У истој групи, у Плоештију против Румуније, за Црну Гору је наступио наш десни бек Филип Стојковић, који је одиграо цео меч и успео је заједно са својим саиграчима да сачува мрежу, те се утакмица завршила најнепопуларнијим резултатом 0:0

Један од најбољих наших играча ове сезоне, Ел Фарду Бен наступио је данас за своја Коморска острва против једне од најбољих афричких репрезентација Камеруна који са клупе предводе великани ове игре Кларенс Седорф и Патрик Клајверт. Да је у изванредној форми показао је и данас тако што је постигао гол и донео својој екипи огроман, неочекивани бод против фаворизованог Камеруна. Коморска острва после две утакмице у квалификацијама имају један бод из две утакмице.

https://youtu.be/-tPEdbJdDtw

Рашид Сумаила накнадно је позван у репрезентацију Гане, али је цео меч преседео на клупи на гостовању против Кеније, где је Гана поражена са 1:0, па сада Гана после две утакмице има по победу и пораз у квалификацијама за Куп афричких нација.

Срђан Бабић и Алекса Терзић су се нашли на списку младе репрезентације коју са клупе предводи наш бивши играч Горан Ђоровић. „Орлићи“ су победили са 2:1 екипу Македоније, па се и након овог кола налазе на првом месту са пет бодова више од Русије. Терзић је преседео целу утакмицу на клупи, док се Бабић није нашао у протоколу због повреде.

Фото: ФКЦЗ

Наше најновије појачање на позајмици у Спартаку из Трнаве, Ерик Јирка одиграо је првих 45 минута за младу репрезентацију Словачке против вршњака из Италије у којој је Словачка веома лагано савладала противника са 3:0. Јирка није забележио ни гол ни асистенцију, али је учествовао у акцији код првог гола.

На традиционалном турниру „Стеван Ћеле Вилотић“ за омладинску репрезентацију Србије од наших играча наступају Милош Гордић и Жељко Гаврић. У првој утакмици, у четвртак, омладинци Србије изгубили су од Мађарске са 1:0, а Гордић и Гаврић су одиграли свих 90 минута. Данас су омладинци ремизирали са вршњацима из Црне Горе 1:1, а једини гол за Србију постигао је Гаврић који је одиграо цео меч, док Гордић данас није наступао.

Фото: novosti.rs

У среду вас очекује други део учинка наших играча који наступају за репрезентације.