Уникаха се нудила, али се Звезда поражена враћа из Малаге

Кошаркаши Црвене звезде доживели су пораз на гостовању у Малаги. Боља је била екипа Уникахе резултатом 79:74. Црвено-бели су одиграли врло лоше прво полувреме, али је Звезда и поред тога у финишу утакмице имала прилику да резултат преокрене у своју корист. Међутим, Регленд је промашио тројку за продужетак на 6 секунди до краја, а Уникаха је однела ипак заслужену победу.

Утакмицу је тројком отворио Сасу Салин, који је у неким претходним међусобним дуелима Звезди знао да зада доста проблема својим шутевима са дистанце. Већ у следећем нападу, Матијас Лесор, бивши играч црвено-белих, закуцавањем је донео почетну предност домаћину од 5:0. На другој страни, Звезда је промашила два зицера преко Симанића и Регленда, а Цирбес је оба пута био непрецизан са линије за слободна бацања. Лош почетни ритам гостију, прекинуо је Регленд тројком након 3 минута игре. Шермадини је са 2 везана поготка из рекета донео Уникахи предност од 12:6, тренер Милан Томић морао је затражи први тајмаут на утакмици. Звезда је из тајмаута погодила своју трећу тројку на утакмици, али су Шпанци врло брзо увећали своју предност на 16:9. На минут и по до краја прве деонице, Уникаха је новом тројком Салина отишла на максималних +13, а тренер српског шампиона морао је још једном да реагује тајмаутом. Своју прву двојку на утакмици Звезда је постигла тек након скоро 9 минута игре. Ни то није помогло да се побољша изузетно лош утисак из прве четвртине која је завршена предношћу домаћина од 26:13.

Ни другу четвртину црвено-бели нису најбоље отворили, а да ствар буде гора Мајк Цирбес се повредио, па је Оџо морао да га замени. Није успевала Звезда да нађе прави ритам у нападу ниједног тренутка, па је након тројке Милосављевића Уникаха отишла на већ великих +18 на средини друге четвртине. Перпероглу је у тим тренуцима преузео одговорност и са 3 везане тројке приближио Звезду на 11 поена разлике. Међутим, убрзо је Уникаха поново превише лако отишло на 16 поена разлике, али је одлични Стратос Перпероглу сјајном секвенцом успео да одржи Звезду у животу. Ипак, прво полувреме завршено је предношћу домаћина од 51:37.

Друго полувреме је отворио Бориша Симанић атрактивним закуцавањем, али је Уникаха са две везане тројке отишла поново на максималних +18. Успела је Звезда тада да веже три добра напада и серијом 6:0 спусти предност домаћина на 12 поена разлике. Константно је Звезда током треће четвртине била између 11 и 14 поена заостатка, али није успевала да спусти предност Уникахе на једноцифрену. Ипак, трећа четвртина је окончана предношћу Уникахе од 65:55, што је давало гостима из Београда какву такву наду пред одлучујућих 10 минута утакмице.

Коначно је Звезда успела да приђе на минус мањи од 10 поена у четвртој четвртини. На 8 минута до краја утакмице, Уникаха је имала предност од 67:59. Имала је Звезда тада три напада да још додатно спусти предност, али није успела, па је Уникаха поново отишла на +10. Празан ход Звезде од чак 3 и по минута без коша прекинуо је Перпероглу тројком и поново довео Звезду на једноцифрен минус. Већ у следећем нападу Човић је погодио нову тројку за Звезду и смањио разлику на само 6 поена, а тренер домаћина је морао да реагује тајмаутом на нешто више од 3 минута до краја утакмице. Након тројке Добрића, Звезда је пришла на само поен заостатка, али је у следећем нападу након сумњивог фаула Уникаха успела да поврати предност од 3 поена. На 40 секунди до краја, Ристић је поенима из офанзивног скока успео да спусти предност поново на 1 поен разлике, а на другој страни Салин је промашио тројку. Међутим, Регленд није успео да ухвати дефанзивни скок, па је Уникаха новим поенима са линије за слободна бацања поново отишла на 3 поена разлике на 13 секунди до краја. Томић је затражио тајмаут за последњу акцију. Успела је Звезда створи отворен шут за Регленда за 3 поена, али је он промашио. Утакмица је завршена резултатом 79:74 у корист Уникахе.

Најефикаснији у редовима Звезде био је Перпероглу са 23 поена, а поред њега двоцифрен је још био Добрић са 13 поена. Код домаћина најефикаснији је био Лесор са 16 поена, а поред њега чак још петорица играча су била двоцифрена.