Усвојена жалба Звезде, о поновном одигравању утакмице накнадно

Кошаркашима Црвене звезде смањена је казна због изостанка са утакмице против Будућности у Подгорици. Црвено-белима је смањена новчана казна, враћа се одузети бод, али се још не зна да ли ће се или неће играти нова утакмица у „Морачи“. Тиме је потврђен став који смо већ износили да је првобитна одлука била против правилника, а ово је прави пут ка опстанку лиге.

Жалбено веће АБА лиге, на основу дисциплинскиог правилника, усвојило је жалбу КК Црвена звезда на првобитно изречену казну због изостанка са утакмице против Будућности у Подгорици 4. јануара 2020. године. Новом одлуком преиначују се претходно изречене казне па се по томе Црвеној звезди враћа одузети бод, али се још не зна да ли ће се или неће играти нова утакмица у „Морачи“.

Уместо прво изречене казне од 20.000 евра КК Црвена звезда мораће да плати новчану казну од 15.000 евра. Одлучено је и да клуб, за сада, не мора да плати трошкове организације утакмице, доласка судија и делегата. Ако буде одлучено да се утакмица између Звезде и Будућности не одигра у новом термину, онда ће ови трошкови морати да се наплате са рачуна београдског клуба.