Утисци након Судуве: мало боља игра, Милуновић, картони

Црвена звезда савладала је литванску Судуву резултатом 2:1 и тако се пласирала у друго коло квалификација за Лигу шампиона, а неки од утисака су следећи:

Мало боља игра:

Наша екипа је показала знатно бољу игру у односу на прву утакмицу. У првом полувремену је апсолутно контролисала утакмицу, имала лопту у ногама, и резултирала такву игру са два гола, која су се испоставила као довољна за другу рунду квалификација најелитнијег европског клупског такмичења.

Код првог гола виђена је одлична лопта Бена иза леђа противничке одбране, а то је одлично испратио Боаћи и сјајном завршницом донео предност црвено-белима. Други гол је био плод одличне акције, а та акција је пример онога што Звездина публика жели да види на утакмицама вољеног клуба. Чак и у другом полувремену када је Звезда остала са играчем мање, виђена је добра игра у појединим моментима, када су наши играчи створили неколико прилика кроз одличну транзицију, али те шансе нису реализоване.

Ипак и поред добре игре, приметно је да неке ствари и даље не функционишу, па тако Иванић делује веома меко када треба да уђе у дуел, успорено када треба да повуче лопту. Исто тако, Бен је и поред учествовања у акцијама код наших голова опет претеривао са уласком у средину као наш крилни играч, те остављао Гобељића самог на десној страни и недовољно ширио нашу игру. Чак се понекад налазио скроз лево заједно са Иванићем и тако додатно оптерећивао ту страну.

Ова екипа свакако да има потенцијала да се развија и пружа много боље партије, за то је свакако неопходно и неколико појачања на одређеним позицијама, али такође мора много да се ради и мења у нашој игри, јер ипак је Судува доста слабији противник од оних који нас очекују у наредним рундама.

Милуновић:

Може се рећи да је ово можда и најбоље одиграна утакмица горостасног штопера у црвено-белом дресу. Готово савршена утакмица повременог репрезентативца Србије, у којој је добио доста дуела, доминирао у ваздуху, мирно играо када му је лопта у ногама и паметно бирао решења коме и када проследити лопту.

Ипак као и цео тим, ни Милуновић не сме помислити како је то довољно за следеће противнике, јер као што рекосмо, Судува је евиденто слабија екипа од многих које се налазе у овим квалификацијама, а на њему је да ради и да оправда речи генералног секретара Црвене звезде који сматра да је Милуновић суво злато овог тима. Свакако да ова утакмица треба да му служи као подстрек за следеће, да се постави као командант одбране, где би му се прикључио можда и неки нови играч који би био компатибилнији у тандему са Милуновићем.

alo.rs

Картони:

Оно што можда и највише иритира у овој фази квалифкација су прелако добијени картони, због којих поједини играчи изостају на неким наредним утакмицама са много тежим противницима.

Свакако да када се спомену картони после ове утакмице, прва асоцијација је Марко Гобељић. Изузетно неопрезан и оштар старт довео је до тога да литванском фудбалеру Славицкасу поломи ногу и тако га одвоји минимум неколико месеци од фудбала, а надамо се да му тај старт неће завршити и каријеру. Такође је и себе довео у ситуацију да неће бити на располагању својој екипи у неколико наредних утакмица, као и да је у последњих пола сата оставио своје саиграче на цедилу. Проблематично је то што му ово није први, слободно се може жаргонски рећи безвезан старт од кад је у нашем клубу, јер је већ на Малти против екипе Флоријане добио црвени картон тек неколико минута након што је ушао на терен.

Али није само када су у питању картони проблем Гобељић, јер се чини да су у обе утакмице са литванским шампионом наши играчи добили беспотребне жуте картоне, а поготово су били беспотребни картони које су добили у овој утакмици Бен (због шутирања лопте) и Родић (због одуговлачeња приликом извођења аута).