Ватерполисти Црвене звезде у Лиги Шампиона!

Ватерполисти Црвене звезде добили су специјалну позивницу да у следеће две сезоне играју у Лиги шампиона. Вицепрвак Србије добио је шансу да без квалификација учествује у елитном такмичењу, први пут после освајања титуле првака Европе 2013. године. Да подсетимо те године је упркос освајању Евро титуле, Црвена звезда морала да иде у квалификације.

Директор клуба Игор Милојевић изјавио је да је пресрећан због овакве одлуке и додао да је исправљена неправда нанета пре пет година када је Звезда, као шампион Старог континента, морала да игра квалификације и испала од Про Река на петерце, преноси Блиц.

„Имамо млад тим, а ово учешће у европској елити искористићемо да афирмишемо што више младих играча, да резултатски прођемо што је могуће боље, да клуб што боље функционише и да пунимо трибине нашим навијачима“, рекао је Милојевић.

Као и 2013. године црвено-беле са клупе води Дејан Савић, уједно и селектор репрезентације Србије. До сада је позивницу за Лигу шампиона имао Партизан, али сада ће морати да место тражи кроз квалификације.