Ватерполисти дочекују Морнар из Сплита

Ватерполисти Црвене звезде ће овога викенда покушати коначно да обрадују звездаше. Црвено-бели поново играју са Сплићанима, а ове суботе у Београд долази екипа Морнара.

Ватерполисти Звезде су у досадашњем делу сезоне одиграли 5 утакмица и у свих 5 забележили неуспехе. Црвено-беле су редом „потапали“ Младост из Загреба и екипе Јадрана из Херцег Новог и Сплита у регионалној А1 лиги. А у ЛЕН Лиги шампиона, бољи од наших ватерполиста били су Про Реко и Барселонета. Тим Дејана Савића тражи начин да упише прву победу и прекине „црну серију“.

Морнар је у 1. колу регионалног такмичења у Макарској савладао београдски Партизан (10:8). У наредној рунди поражени су од градског ривала ПОШК-а (6:8), да би у претходном колу савладали Приморац из Котора (8:6). Морнар је чврста екипа, на чијим мечевима не пада превише голова и која ако и губи, то не чини са великом разликом. Сплићани се налазе на 5. позицији у регионалном шампионату након 3 одиграна кола. Постигли су 24 гола, а примили 22.

Претходних година Црвена звезда и Морнар БС одиграли су свега три меча. У сезони 2014/15 Црвена звезда је у Београду славила 9:7, док је у Сплиту Морнар био бољи 8:7. Сезона 2015/16 је донела само један дуел. Сплићани су на домаћем базену славили 13:10, док је меч у Београду регистрован службеним резултатом 5:0 у корист Сплићана, јер је Црвена звезда несхватљиво била искључена из такмичења.

Меч између Црвене звезде и Морнара игра се у суботу, 10. новембра, на базену „Милан Гале Мушкатировић“. Почетак меча 4. кола Регионалне ватерполо лиге заказан је за 20 часова и 30 минута.