Ватерполисти гостују Бреши

Наставља се ватерполо Лига шампиона ове седмице, а ватерполисти Црвене звезде гостују Бреши у оквиру 3. кола. Утакмица у Ломбардији почиње у 19 часова, а пренос је обезбеђен на Арени спорт.

ВК Бреша је италијански клуб из истоименог града. Клуб је основан 1973. године и носио је име Бреша до 1995 , кад га је променио у Леонеса. Од 2011. клуб поново носи своје старо име Бреша. Боје клуба су плава и бела. Тренутно се такмичи у Серији А1 у Италији.

Ватерполо клуб је у сезони 1990/91. први пут играо у Серији А, али је испао већ у сезони 1996/97. У Серију А се враћа 1999. године и од тада није испадао из лиге.

Једину титулу у националном првенству Бреша је освојила 2003. године, док је два пута била вицепрвак. Након пораза у свом првом финалу Купа 2011, Бреша је 2012. успела да освоји и први трофеј Купа Италије. На европској сцени клуб је био још успешнији, пошто је успео да освоји четири пута ЛЕН Трофеј – 2002, 2003, 2006  и 2016, а такође су били актери финала 2001 године.

Екипа Бреше налази се на првој позицији у лиги са максималним учинком од шест победа. За викенд су играли утакмицу против друго пласиране екипе Посилипа и потопили су екипу Посилипа 14:7. Бреша се у нашој групи у ЛЕН Лиги шампиона налази на четвртој позицији. Учинак им је једна победа и један пораз. У првом колу савладали су у Румунији екипу Стеауу са 8:5, док су у другом колу изгубули кући од Про Река са 9:8.

Од играча са ових простор ту су Никола Вукчевић и Млађан Јановић, репрезентативци Црне Горе, ако и Петар Муслим, репрезентативац Хрватске. Од познатих имена ту су Фиљоли, Гало, Рицо и Бертоли. Пијетро Фиљоли је најефикаснији играч Бреше у досадашња два одиграна кола са 4 гола.

Нема сумње, екипа Бреше је асполутни фаворит у овој утакмици, а момци Дејана Савића покушаће да направе велико изненађење у Италији.