Ватерполо дерби на Бањици

Вечерас се у оквиру Регионалне ватерполо лиге на Бањици игра „вечити дерби“. Ватерполисти Црвене звезде гостују екипи Партизана, а утакмица 5. кола регионалног шампионата почиње у 20 часова и 15 минута.

„Вечити дерби“ је овога пута и дерби зачеља. Ватерполисти Звезде су једини тим без победе у А1 Регионалној ватерполо лиги и „закуцани“ су за дно табеле. Много успешнији није ни Партизан. Црно-бели су у 4 одиграна меча остварили једну победу и налазе се на 8. месту на табели.

Тим Дејана Савића је у прошлом колу био надомак прве победе, али ју је у финишу меча испустио. Морнар је славио са 9:8. Поред тог пораза, црвено-беле су савладали и ХАВК Младост, Јадран из Херцег Новог и Јадран из Сплита. Ватерполисти Црвене звезде не знају за победу у новој сезони, а управо би „вечити дерби“ могао бити прекретница.

Ватерполисти Партизана су уписали једну победу и три пораза. Црно-бели тим је на отварању Јадранске лиге поражен у Макарској. Сплитски Морнар је славио са 10:8. Партизан је и у следећем колу био гост. ВК Шабац, дебитант у А1 регионалној лиги, победио је црно-беле резултатом 12:10. Партизан је до прве и једине победе стигао на Бањици. У неизвесном мечу, тим са Бањице је савладао ОВК ПОШК резултатом 7:6. Црно-бели су у претходном колу као и црвено-бели били неуспешни. Партизан је гостовао у Котору екипи Приморца, а домаћин је без већих проблема забележио тријумф. Коначан резултат био је 14:10.

И Црвена звезда и Партизан су током лета променили већину играчког кадра. Обе екипе су изузетно младе и жељне доказивања. Црвено-бели и црно-бели су се последњи пут састали прошле године у домаћој лиги. Оба пута је славио Партизан и захваљујући победама у „вечитим дербијима“ претекао црвено-беле и освојио нову титулу шампиона државе.

„Вечити дерби“ ће преносити Арена спорт на свом трећем каналу.