Вечити дерби – борба за врх

Кошаркаши Црвене звезде у оквиру 18. кола АБА лиге дочекује екипу Партизана, у утакмици од изузетног значаја за обе екипе.

Црвена звезда у овој утакмици тражи прилику да се после пораза Будућности домогне прве позиције, а иста утакмица односно победа Морнара је Партизан ставила у положај да победа неопходна у борби за плеј-оф. Црвена звезда највероватније ни данас неће моћи да рачуна на повређеног Фелдина али уз повратак Пере Антића после неколико утакмица паузирања због повреде. Ово ће бити 35. међусобни сусрет у оквиру Јадранске лиге.

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић изјавио је да је сваки дерби меч прича за себе у којој не побеђује увек бољи тим, али и истакао да је његов тим имао довољно времена за припрему упркос згуснутом распореду.

„Дерби је једна утакмица у низу за нас и која нам долази после неколико дана у којима смо имали времена да тренирамо. Сваки пут када смо имали времена за добру припрему и тренинг улазили смо у серије добрих резултата и играли добре утакмице. Дерби је специфичан мећ и мора да се изузме из свега тога. Дешавало се кроз историју сусрета да није добијала боља Црвена звезда или у том тренутку квалитетнији Партизан“ , изјавио је тренер Црвене звезде.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић такође је истакао да форма не игра велику улогу у дербију, али и нагласио да је због приоритета одбране титуле у АБА лиги победа против Партизана јако битна.

„Дерби је увек специфична утакмица пред коју заиста није важно ко је у каквој форми. Међутим, АБА лига је наш приоритет па је ова утакмица за нас изузетно битна. Партизан је променио тренера и део играчког састава у односу на прву утакмицу. Они се боре за плејоф и сигурно ће због тога бити додатно мотивисани. Имали смо довољно времена за припрему ове утакмице, да се освежимо и тренеримо. Желимо да одиграмо још једну чврсту и добру утакмицу налик оној коју смо одиграли у петак против Олимпијакоса“, истакао је Лазић и позвао Звездине навијаче да у што већем броју дођу у халу.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана у 18. колу АБА лиге игра се у понедељак од 21 час у хали „Александар Николић“ у Београду.