Велико појачање под обручем!

Прво појачање за наредну сезону нашег кошаркашког клуба је камерунски центар, Лендри Ноко (26, 208).  Сви детаљи овог трансфера су прецизирани, али се чека да његов садашњи клуб, Алба из Берлина заврши ову сезону. Након тога се очекује озваничење сарадње.

Лендри Ноко рођен је 9. априла 1994. године у камерунском граду Јаунде. Детињство је провео у Камеруну, након чега одлази у Америку где похађа Академију Монтверди, америчку средњу школу познату по свом јаком кошаркашком програму, који су између осталих прошли и бројни НБА играчи. Након завршене средње школе Лендри је четири године играо на реномираном Универзитету Клемсон. Одиграо је четири сезоне за Тигрове и три године је био стартер своје екипе, а тамо је пре свега био познат по својој одбрани и атрактивним блокадама. Као сениор, Ноко је увршћен међу најбоље дефанзивце своје конференције и такође, предводио је лигу по броју блокираних шутева.

Своју професионалну каријеру започео у првој италијанској лиги, носећи дрес Пезара. Добрим партијама се препоручио за позив у тренинг камп НБА франшизе Детроит Пистонса. Тако да је у сезони 2017/2018 кратак период провео у њиховом развојном тиму и тамо бележио 14,7 поена, 11,5 скокова и око две блокаде по утакмици. Такође и тамо је проглашен одбрамбеним играчем године .

Након тога је играо за турску Сакарију, али после неколико изванредних партија сели се у берлинску Албу, где проводи две сезоне. У протеклој је бележио 8,7 поена и 5,8 скокова у Евролиги и 10,3 поена и 6,1 скок у Бундеслиги.

Утисак је да је у екипи Албе много напредовао, посебно ове последње сезоне. У Евролиги је имао доста изванредних партија, међу којима су и утакмице против наше екипе. Одличан је атлета, веома снажан. Један од најбољих скакача евролиге и неко ко важи за доброг заштитника обруча.

Нема сумње да ће представљати велико појачање за наш клуб у наредној сезони. Нама остаје само да му пожелимо добродошлицу и срећу у предстојећој сезони. Ово је тек почетак састављања екипе за наредну сезону и сигурно да нас тек чекају нови велики трансфери.

РСБ ТВ се потрудио да вас упозна са кавилтетима нашег новог кошаркаша: