Владан Милојевић има реч после велике победе

Владан Милојевић је блистао после прве победе неког српског тима у Лиги шампиона. Дочекан је заслуженим аплаузима новинара у медија центру стадиона „Рајко Митић“.

Први утисци после меча?

Мислим да је ово било дивно вече за нас. Одиграли смо добру и квалитетну утакмицу. Без обзира на овај пораз, Ливерпул је екипа која ће се борити за првака Лиге шампиона. Одиграли смо сјајну утакмицу заиста, мало смо изгубили контролу у другом полувремену са неким неочекиваним изменама које смо морали да направимо због повреда, али смо одиграли и то друго полувреме са пуно пасије и срца.  Дали смо последњи атом снаге. Посвећујемо победу овој дивној публици . Ово Црвена звезда само може да приреди. Новац је пресудан што се тиче формирања екипе, много сам срећан јер смо извојевали прву победу наше екипе икада у Лиги шампиона. Уживаћемо у овој вечери али од сутра се враћамо обавезама.

Да ли је ово ваша највећа победа у тренерској каријери?

У јако тешкој смо групи, 3 много јака противника. Имам играче од којих је можда само један или два играча која су играла ово такмичење. Ово је за нас велико искуство. Пробаћемо да вратимо клуб у ово друштво и у годинама које следе. Тежимо да играмо са најбољим клубовима Европе. Ја не гледам да је ово највећа победа у каријери, мени је свака победа је  битна и драга. Видели смо шта можемо да научимо од ових противника. То је оно што сам ја највише желео са овим учешћем у Лиги шампиона. Нек историја ову победу стави тамо где мисли да треба.

Хоћемо ли да поменемо јунаке са леве стране Родића и Срнић који су поништили Салаха и Манеа?

Цела екипа је одиграла феноменлно, нећемо да причамо о појединцима, али генерално се слажем са констатацијом, али понављам да је цела екипа одигрла изванредно и не би било фер да се ико издваја.

Павков?

Милан вредно ради и драго ми је да је награђен са ова два дивна гола. Неки играчи су поштени и поштени према себи. Драго ми је што су играчи који су најтише дошли у наш клуб ,Јованчић и Павков, искористили шансу. То су поштени момци а ја верујем у поштење и увек ће добити од мене шансу кад тако раде и тако се понашају.

Када за деценију, две будете препричавали ову фудбалску причу унуцима, како ће те је почети?

Не размишљам о томе. Једноставно је ово лепо, али надам се да ћемо у будућности имти већих победа. Могу само да кажем да ће ти унуци сигурно бити велики звездаши.

Кад сте се спремали за ову утакмицу, на коју утакмицу сте се угледали и шта је тактички било пресудно у овој великој победи?

Ја јако верујем у ову екипу, верујем у наше могућности. За мене је било необјашњиво да онако изгледамо у претходне две утакмице. Рекао сам да пренесемо оно што радимо на тренингу и на саму утакмицу.  То су млади момци, читају портале, новине, и играчи мало теже  све те критике  подносе. Рекао сам да уживају пред нашом публиком, стадион је био крцат. Претходна два резултата су их јако оптеретила. Немам проблем са претходних 2 пораза, али морали смо их избацити из подсвести.