Владан Милојевић извршио прозивку

Фудбалери Црвене звезде окупили су се у уторак, 9. јануара, како би отпочели припреме за пролећни део сезоне 2017/18.

На располагању шефу стручног штаба нашли су се сви играчи који су одиграли јесењи део првенства, појачани неколицином омладинаца. Владан Милојевић је рекао да неће бити посебне разлике између предстојећх зимских и минулих летњих припрема.

— Разлике у самим припремама неће бити с тим што ће та прва званична утакмица бити против ЦСКА који је много јачи противник. Немамо проблема и не видим шта бисмо мењали у нашим плановима. Драго нам је да смо прошлу годину завршили успешно на сва три колосека, али увек је други део првенства тежи и на нама је да се добро припремимо. Мала разлика је у томе што су сада сви на окупу, и добро се међусобно познајемо па ће неке ствари бити лакше него на самом почетку — рекао је Звездин тренер.

О евентуалним променама играчког кадра још увек се ништа не зна са сигурношћу.

— Чим крене прелазни рок, ситуација је жива. Никад у фудбалу не знате шта може да се деси. Биће одлазака, биће и долазака, а о именима не бих причао. Остајем при томе да ћу најсрећнији бити последњег дана прелазног рока. Такав је посао, и прилагодио сам се томе. Ми смо тек почели, и како се буде ближила друга половина јануара захуктаваће се. Волео бих да до Анталије имам све играче, али тржиште је такво да се дешавају и непредвиђене ствари. Ми тренери смо навикли на то.

Милојевић је најавио и план рада у наредном периоду, и нагласио да може доћи до неких промена у програму.

— Канга је добио дозволу да касни два или три дана. Павков је играч Црвене звезде, истекла му је позајмица и ту је. На све играче који су ту рачунам. Јовељић је такође са нама, не бих коментарисао натписе у новинама, видећемо са спортским сектором каква је ситуација. Имаћемо у наредна три дана лекарске прегледе, у суботу један тренинг, у недељу ујутру путујемо за Кипар и остајемо до 21. Та недеља ће нам бити ударна за стицање физичке снаге. Повратак за Београд, и 26. се иде у Турску. Тамо ћемо играти четири утакмице. Са повратка са Кипра ће можда бити нека пријатељска утакмица у Београду. Када се прави план и програм прави се оквирно, а могуће су промене и видећемо од ситуације — рекао је Звездин тренер, који није желео да коментарише казну УЕФА све док не буде коначних информација.