Влахопулос и Хошњански „потопили“ Звезду у Мађарској

Ватерполисти Црвене звезде други пут су за две недеље поражени од мађарског Егера. То је уједно и осми пораз црвено-белих у Лиги шампиона, а Звезда ни након овог кола није успела да стигне до првог бода у овогодишњој Лиги шампиона. Егер је на свом базену славио резултатом 17:11.

Егер је већ у првом полувремену решио питање победника. Домаћину је прва четвртина припала резултатом 6:2, а у другој је Звезда била тек нешто боља и на полувремену је Егер водио са 12:5. Хошњански је првим од пет голова отворио утакмицу у Егеру, Звезда изједначила, а предност домаћина су увећали Страхиња Рашовић, Декер и Марушић. Бурсаћ је у финишу првог периода смањио на 5:2, али је Егер експресно стигао до новог гола. Влахопулос је наставио серију голова Егера, а почетком друге четвртине је Егер направио серију 4:0. Жежељ је прекинуо низ голова домаћина, а за Звезду су до краја првог полувремена погађали још Шулц и Танкосић.

Пошто је питање победника било решено, Краља је на голу заменио Тодоровски. Звезда је добила трећу четвртину, а Егер је поново постигао први гол. Стрелац је још једном био Хошњански. Уследила је серија Звезде од 4:0, а Танкосић је у тим тренуцима био најрасположенији, а за крај трећег периода мрежу Тодоровског затресао је поново Влахопулос. Звезда је почетком последњег периода преко Шулца смањила на 14:10. Влахопулос је погодио са једне, а Танкосић са друге стране. Након играча више Хошњански је повисио на 16:11, а после искључења Танкосића и досуђеног петерца, коначних 17:11 поставио је Влахопулос.

Најефикаснији код Црвене звезде у вечерашњем мечу био је Вељко Танкосић са 4 гола и још једном је потврдио добру форму у којој се налази од повратка у базен после повреде. Васић и Шулц су по 2 пута тресли мрежу гола мађарског тима, а Бурсаћ и Жежељ по једном. У тиму Егера најраспуцанији је био Влахопулос, стрелац чак 6 голова. У стопу га је пратио Хошњански са 5 голова.

Девето коло Лиге шампиона на програму је тек 27. фебруара, а Црвена звезда ће се поново запутити у Мађарску, али ће тада играти у мађарској престоници против Ференцвароша.