ВРЕМЕ ЈЕ!

Данас је на програму финална утакмица Купа Србије. 

Црвена звезда и Партизан састаће се данас у финалу најмасовнијег такмичења. Од 19 часова фудбалери оба тима истрчаће на терен Маракане предвођени главним судијом Симовићем.

Изабраници Владана Милојевића имају иза себе одличну сезону у којој су доминанто освојили 30. титулу шампиона, али свима којима је црвено-бела боја у срцу, притиска податак да пехар купа нисмо подигли од 2012. године, а да оба трофеја нисмо објединили од 2007. године. Иако су иза нас дани славља, мотивисаност и „борбена готовост“ су из тог разлога на максималном нивоу.

Шеф струке на располагању има скоро комплетан састав. Ричмонд Боаћи (повреда) и Срђан Бабић (картони) су једини ван строја, па треба очекивати идентичан састав са априлског дуела (једина измена Бабић-Савић). Очи звездашке јавности биће усмерене ка Марку Марину и Мирку Иванићу, најбољим актерима са прошлог меча.

Што се тиче ривала, екипа Партизана се консолидовала у последње време и сусрет у финалу види као прилику за спас сезоне. Саво Милошевић је у априлском дуелу био дебитант на клупи вечитог ривала и сам признаје да му је то пуно значило на пољу психе и припреме пред ову утакмицу.

Борба на средини терена и превага на том пољу, постали су стандардан кључ у припреми дербија. Ту би наш тим морао да буде у предности пошто има префињене везисте у виду Марина, Иванића и Јованчића. Играче који су у стању да креирају игру нашег тима из свих позиција, али то није гаранција за успех. Због тога наши фудбалери морају поновити приступ са меча који је одигран пре 20-ак дана.

Црвена звезда и Партизан су до финала дошли преко Младости и Радничког. Последњи пут су се ова два тима састала у финалу 2017. године када је наш тим поражен на стадиону ЈНА са 1:0. До данас, Црвена звезда је освајала 24 пута куп такмичење.

Да подсетимо, утакмица је на програму од 19 часова на стадиону „Рајко Митић“. Цене карата су: север и југ 500 рсд; исток 1000 рсд; запад 1200 и 1500 рсд.