Вук Радивојевић окончао играчку каријеру

Некадашњи кошаркаш и капитен Црвене звезде, Вук Радивојевић, окончао је играчку каријеру. За Црвену звезду наступао је у три наврата, освојио три Купа Радивоја Кораћа, а у кошаркашку пензију одлази са жалом што у Звезди није освојио и националну титулу.

У Црвену звезду је дошао 2003. године из Краљевачке Слоге и уз два прекида у њој провео 6 сезона. У Звезди је постигао 2390 поена а са 354 одигране утакмице налази се на 5. месту у историји клуба са Малог Калемегдана.

У Звезди је освојио три национална Купа, а посебно остаје у сећању онај из Новог Сада 2004. године када је Црвена звезда до титуле стигла са три победе у продужетцима. Вук је у финалу постигао 21 поен, а посебно битна је била његова тројка којом је Звезда стигла предност Рефлекса и отишла у продужетак. Старији навијачи се такође сећају његове сјајне партије против Реала у Београду у УЛЕБ Купу, када је постигао 17 поена, а Звезда дошла до победе 100:81. Исте сезоне је у финалној серији КЛС-а против Партизана постигао 37 поена што му је уједно и рекорд у Звезди. Био је и део тима 2013. године који је изборио наступ Црвене звезде у Евролиги и управо је он постигао одлучујуће слободно бацање у полуфиналу АБА лиге:

Имао сам дивну каријеру, каква се само пожелети може, а ако могу да кажем да за нечим жалим, то је што са Црвеном звездом нисам освојио шампионску титулу“ – истакао је Радивојевић за Еуроблиц.

Вуку желимо пуно здравља и среће у играчкој пензији, као и успеха у каријери поред кошаркашког паркета.