Завршен Звездин зид?

Још нису ни почеле припреме, а чини се да је КК Црвена звезда затворила комплетан играчки кадар. Одмах након завршетка минуле сезоне управа клуба је засукала рукаве и кренула у конструкцију „Звездиног играчког зида“, а већ на почетку августа може се рећи да је тај зид и завршен.

Чини се да је стручни штаб, као и претходног лета, одиграо кључну улогу у избору играча који ће остати у тиму Црвене звезде, као и избору новајлија који могу да помогну Звезди у веома захтевној сезони. Одлука да Ристић оде на позајмицу је очекивана, јер је њему пре свега потребна минутажа како би играчки сазрео. Поред играча који су имали важеће уговоре, клуб је продужио главне носиоце игре, а затим довео веома искусна појачања. Продужење трија Томићевих џокера: Берона, Фајеа и Перпероглуа је свакако сјајан потез. Останак Лазића, Добрића, Човића уз Давидовца гарантује тиму играче који веома добро знају како да се носе са притиском пре свега у борби за домаће трофеје. Они су благо Црвене звезде и такве играче треба „гајити“. Довођење Дерика Брауна и Џејмса Гиста би у другим околностима било финансијски нереално за наш клуб. Џенкинс и Кузмић су играчки гледано били лак избор, и верујемо да је то задовољство било обострано. Избор Лоренца Брауна је за многе велико изненађење, међутим треба имати у виду да је тренер Томић и у Олимпијакосу годинама водио скаутинг. Његов прошлогодишњи избор Фајеа и Берона улива поверење да ће и у случају Лоренца бити пун погодак. 

Једине непознанице које остају у тренутном играчком кадру је статус Раданова као и повратника Николе Јовановића. Могуће је да ће Раданов морати да оде у средину где би требало да добије значајнију миутажу, а зашто то не би био и ФМП. Са друге стране повреда Кузмића је направила одређену рупу коју може попунити Јовановић, као и у проширеном списку репрезентације Србије. 

Ростер од 15-16 играча није никакава новост у светским и европским оквирима. Са обзиром да у наредној сезони имамо никад већу Евролигу,  те да ће број утакмица бити рекордан, треба очекивати већу ротацију играча. Тренер Томић са својим стручним штабом су то радили веома вешто и у минулој сезони. Управо из тог разлога верујемо да ће „Звездин играчки зид“ изгледати као и на слици.