Зимске припреме: Промена у последњи час, Звезда Словенију заменила Кипром

Иако је планирано да фудбалери Црвене звезде први део припрема одраде у Термама Чатеж, то се неће догодити. Црвено-бели ће уместо у Словенији, први део зимских припрема одрадити на Кипру, а база ће бити Пафос.

Снег и лед „оковали“ су централни део „старог континента“, а фудбалери Звезде ће први део припрема провести на истоку Медитерана, у малом кипарском граду на западу острва. Ипак, до промене базе није дошло због обилних снежних падавина у Термама, јер их за сада нема, али временски услови свакога тренутка могу да се промене. Такође, у Словенији борави превелик број клубова који ће ту одрадити припреме, па је процена да је због бољих услова за рад неопходна промена дестинације. Изабраници Владана Милојевића ће у Пафосу боравити од 14. до 23. јанура, а посебна пожња биће посвећена физичкој спреми играча.

Фудбалери Звезде ће се по повратку у Београд и краћег боравка у престоници запутити у Турску, где ће одиграти 5 пријатељских утакмица. Звезда ће у Анталији боравити од 26. јануара до 9. фебруара. Ривали Црвеној звезди у другом делу припрема су Вакер Нортхаузерн, Аустрија Беч, Лудогорец, Работнички и Марибор.