Звезда без већих потешкоћа савладала ФМП

Кошаркаши Црвене звезде уписали су и 16. победу у низу у регионалном такмичењу. Црвено-бели су у 16. колу АБА лиге угостили екипу ФМП-а и стигли до 22. победе у низу против тима из Железника. Звезда је славила са 79:62.

Били Берон је меч отворио поенима са полудистанце након што се претходно ослободио чувара. Са друге стране, ФМП се мучио да стигне до поена, а први кош дело је Матица Ребеца. Добрић је везао 4 поена, баш као и Берон, а почетак утакмице обележила је фантастична блокада Симанића, а нешто касније и закуцавање, након којег је тренер гостију реаговао тајм-аутом. Звезда је први пут стекла двоцифрену предност после 4 одиграна минута, а резултат је био 12:2. Уследио је период у којем се ни Звезда није истакла поентерски. ФМП није успевао да пронађе адекватно решење под кошем које би испарирало Цирбесу, а његову серију поена са линије за слободна бацања прекину је Дуоп Рит закуцавањем. Марзет је у финишу четвртине погодио прву тројку, а у последњој секунди је Фаје изблокирао Ускоковића и први период је завршен резултатом 18:9.

Дуоп Рит је новим закуцавањем отворио другу четвртину, а већ у следећем нападу је Марко Кешељ постигао тројку и Звездина предност поново је била двоцифрена. Марзет је поентирао испод обруча под фаулом, а на другој страни је Раданов постигао тројку на истеку напада. Након тајм-аута, Марко Кешељ је положио под фаулом, а касније био сигуран и са линије бацања. Блокаде Звездиних играча су обележиле досадашњи ток меча, а трећу по реду направио је Оџо. После продора и полагања Регленда, Звезда је имала предност од 15 поена. Џо Регленд је уочио Фајеа самог, а након „небеског“ скока, Фаје је прикуцао лопту у кош. Регленд је био најзапаженији актер у финишу првог полувремена, а све присутне је „почастио“ поготком за три поена. Томићев тим је стигао и до 20 поена предности, а на крају првог полувремена резултат је био 40:21.

На старту другог полувремена, уводне поене је постигао Цирбес. Регленд је још једном „протутњао“ кроз противничку одбрану и сам завршио акцију. Јеремић је са две везане тројке „пробио“ лед у другом полувремену, а после његовог промашаја, лопту је у кош положио Ђорђевић, а Милан Томић је реаговао тајм-аутом. Шут Берона је завршио на обручу, ситуацију је пратио Цирбес и уследило је снажно закуцавање за прекид серије гостију. Радовановић је био први у контри, завршио ју је новим закуцавањем, а већ у следећем нападу је Звезда одговорила преко Регленда и он је након Цирбеса постао други двоцифрени у црвено-белом дресу. Прве поене у тиму ФМП-а постигао је и Пауновић. Јеремић је у тиму гостију био најрасположенији за игру, а на 2 минута до краја треће четвртине, екипа ФМП-а се примакла једноцифреном заостатку. Алекс Марзет је новим поенима Звездину предност свео на 9 поена. Ипак, Добрић је у следећем нападу постигао тројку, а у последњу четвртину се ушло са резултатом 56:44.

Огњен Добрић је четврту четвртину отворио закуцавањем, а у следећем нападу Звезде, Немања Ненадић је постигао тројку, а Влада Јовановић позвао тајм-аут. Алекс Марзет је постигао своју другу тројку и после Јеремића постао други двоцифрени играч у тиму ФМП-а. Средином четвртине тројку је погодио и Берон, а то су му били први поени након оних са старта утакмице. Звездин горостас, Мајкл Оџо, још једном је ауторитативно закуцао, а на другој страни је Момиров погодио тројку, да би већ у наредном нападу исто то учинио и Фаје. На око 4 минута до краја, први пут се на паркету нашао Душан Ристић, а његовим уласком у игру су сви играчи Црвене звезде забележили наступ на овом мечу. Под Звездиним кошем је Добрић изблокирао Ускоковића, а потом је на другој страни терена Ристић закуцао и на тај начин се уписао у стрелце. Звезда је привела утакмицу крају и славила са 79:62.